Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijene na Jadranu

Dvije minute parkinga platio 9,50 eura. Iz nadležne tvrtke objasnili sustav naplate

Foto: Dino Stanin/Pixsell, čitatelj
03.07.2023.
u 12:09

Na parkiralištu "Zrće" cijena parkirališne karte za automobile od 8:00 do 20:00 sati iznosi 1,50 EUR/sat, dok u periodu od 20:00 do 8:00 sati iznosi 9,50 EUR (cijena jednokratne parkirališne karte), odgovorili su iz trgovačkog društva Arburoža

Nakon što je ogorčeni čitatelj Večernjeg lista poslao fotografiju računa za parkiranje na Zrću, na kojem se vidi kako je za dvije minute platio 9,50 eura, poslali smo upit trgovačkom društvu Arburoža d.o.o. Objasnili su kako funkcionira njihov sustav naplate parkiranja. 

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, čitatelj je naveo da je vrijeme dolaska bilo u 1,09 sati, a vrijeme odlaska 1,11 sati, a za to je platio 9,50 eura, kazao je i priložio račun. "Dvije minute parkinga 9,5 eura. Odlična reklama za hrvatski turizam", kazao je za Večernji list.  "I tri sata kasnije još jednom toliko platiš za dvije minute kad dođeš po dijete. A pored rampe stoje zaštitari i tjeraju te unutra jer kao smetaš prometu. Slična prevara kao onaj poznati restoran na Mikonosu. S tim da je ovo još gore jer nije privatna firma već javni parking grada Novalje", kazao je. "Dakle, država Hrvatska vara goste, a ne samo neki nedisciplinirani pojedinci. I onda se čude što je booking stao", dodao je.

Iz Arburoža su objasnili kako funkcionira njihov sustav naplate. 

"Cjenik parkirališnih karata objavljen je na mrežnoj stranici trgovačkog društva ARBUROŽA d.o.o., te su na ulazu svakog parkirališta kojim upravljamo istaknute cijene. Naprijed navedenim postupanjem osiguravamo maksimalnu razinu transparentnosti kako bi svaka osoba prije korištenja parkirališta bila upoznata s cijenom usluge. Nadalje, na parkiralištu "Zrće" cijena parkirališne karte za automobile od 8:00 do 20:00 sati iznosi 1,50 EUR/sat, dok u periodu od 20:00 do 8:00 sati iznosi 9,50 EUR (cijena jednokratne parkirališne karte). Slijedom gore navedenoga, razvidno je da zbog dvostrukog načina naplate parkiranja trgovačko društvo ARBUROŽA d.o.o. na predmetnom parkiralištu nije u mogućnosti izdavati dnevne parkirališne karte", odgovorili su. 

Video: Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Komentara 20

SU
Stranac u noci
12:44 03.07.2023.

Svaki normalni parking ima gratis prvih nekoliko minuta (10-20, uglavnom). A sto ako udjem na parking a nema mjesta? Da li isto moram platiti, itako nisam dobio nikakvu uslugu? To je protuzakonito - ja ne placem ulazak na parking, nego parkiranje, znaci da ako nema mjesta, ne moram platiti. A kako mogu znati u 2 minute ima li mjesta ili ne?

KL
Klipan
12:59 03.07.2023.

Zagrebacki autobusni kolodvor prvih 15 min ima besplatno, ovo su dalmatinske gulikoze! Ipak se mora navuci love i za ostalih neradnickih 9 mjeseci u godini!

BR
Brankko
13:47 03.07.2023.

Čitatelj "Jumanji" pita: "U Jugoslaviji se nisu naplaćivali parkirnzi?" -- Da prije 1990. nije bilo plaćanja parkiranja?! Odakle takvo lažno "sjećanje"?! Bili su po gradovima i oni automati na stupićima, uz parkirno mjesto. Drugo je gdje se naplaćivalo a gdje ne. Na primjer, u Zagrebu je danas prva zona otprilike tamo negdje ako nije do Tokija, a onda je barem do Dubaia. Tamo negdje prije 1990. u mnogim se ulicama nije plaćalo ništa, a da ne govorimo na primjer o 60im godinama. (Pažljivo gledajte stare hrvatske filmove, prizori iz naših gradova mogu biti jako zanimljivi.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije