Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi obred

Dvadeset dječaka umrlo nakon obrezivanja zbog trovanja krvi

Dječake prisiljavaju na obred, ne zna se tko će preživjeti
AFP PHOTO
19.06.2010.
u 17:18

Dječake su prisilili da se podvrgnu obrezivanju koje se provodi kao obred prelaska u muškost

Dvadeset južnoafričkih dječaka umrlo je nakon obrezivanja penisa u pokrajini Istočni Cape, a 60 ih je spašeno u posljednji trenutak, javlja BBC.

– Dječaci su umrli tijekom 12 dana, a devet njih stradalo je u posljednja 24 sata – izjavio je glasnogovornik Ministarstva zdravstva.

Dječake su prisilili da se podvrgnu obrezivanju koje se provodi kao obred prelaska u muškost. Obred je obavljen u ilegalnoj i neregistriranoj “školi inicijacije”, a do smrti je došlo nakon trovanja krvi zbog nestručnih zahvata. Četvorici dječaka kirurzi su zbog uznapredovale sepse morali posve ukloniti genitalije.

Ključne riječi

Komentara 34

MA
maratonac
19:16 19.06.2010.

Eritrea, Sudan , Somalia Egypt, manje vise sve muslimanske zemlje to rade, al ni sami neznaju zbog cega. Ja sam bio u tim krajevima pa sam ih pitao zbog cega to rade,, ODGOVOR JE,,, JER TAKO PISE U KURANU,,,

SA
sargu123
21:47 19.06.2010.

A šteta , pomislio sam da se radi o ćifutima !

CH
chemica
19:13 19.06.2010.

Dvadeset mrtvih nakon obrezivanja? A s čim su ih to pobogu \"obrezivali\"? Motornom pilom pa je malo \"cuknula\" i tako dvadesetak puta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije