Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi obred

Dvadeset dječaka umrlo nakon obrezivanja zbog trovanja krvi

Dječake prisiljavaju na obred, ne zna se tko će preživjeti
AFP PHOTO
19.06.2010.
u 17:18

Dječake su prisilili da se podvrgnu obrezivanju koje se provodi kao obred prelaska u muškost

Dvadeset južnoafričkih dječaka umrlo je nakon obrezivanja penisa u pokrajini Istočni Cape, a 60 ih je spašeno u posljednji trenutak, javlja BBC.

– Dječaci su umrli tijekom 12 dana, a devet njih stradalo je u posljednja 24 sata – izjavio je glasnogovornik Ministarstva zdravstva.

Dječake su prisilili da se podvrgnu obrezivanju koje se provodi kao obred prelaska u muškost. Obred je obavljen u ilegalnoj i neregistriranoj “školi inicijacije”, a do smrti je došlo nakon trovanja krvi zbog nestručnih zahvata. Četvorici dječaka kirurzi su zbog uznapredovale sepse morali posve ukloniti genitalije.

Ključne riječi

Komentara 34

MA
maratonac
19:16 19.06.2010.

Eritrea, Sudan , Somalia Egypt, manje vise sve muslimanske zemlje to rade, al ni sami neznaju zbog cega. Ja sam bio u tim krajevima pa sam ih pitao zbog cega to rade,, ODGOVOR JE,,, JER TAKO PISE U KURANU,,,

SA
sargu123
21:47 19.06.2010.

A šteta , pomislio sam da se radi o ćifutima !

CH
chemica
19:13 19.06.2010.

Dvadeset mrtvih nakon obrezivanja? A s čim su ih to pobogu \"obrezivali\"? Motornom pilom pa je malo \"cuknula\" i tako dvadesetak puta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije