Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga traje

VIDEO Bijelić: Nije isključeno da je ozlijeđeni muškarac osumnjičenik

eksplozija Zagreb
Jurica Galoić/PIXSELL
Autori: Sonja Hoffman, Marko Špoljar, IČ/VLM, Ivan Halar
11.01.2013.
u 12:09

Zagrebačka policija u najnovijim službenim izvještajima tvrdi da je V. B. za sada još tretiran u kategoriji svjedoka i da se još ne može reći hoće li biti i osumnjičen

Vitomir Bijelić, načelnik Uprave kriminalističke policije, za HRT i Novu TV izjavio je da nije isključeno da je ozlijeđeni muškarac osumnjičenik, te da bi u iduća 24 sata trebala završiti intenzivna istraga nakon koje bi, nada se, trebali doznati počinitelja ali i jesu li posljednje dvije eksplozije povezane. Za RTL je pak kazao da ozlijeđenog muškarca zasad tretiraju kao žrtvu i da su razgovarali s njim.

 –  Hoće li se promijeniti njegov status to ćemo još vidjeti. Nemamo uhićenih, no ne isključujemo da je u pripremi ovog djela sudjelovalo više osoba, ali bit ćemo zadovoljni ako dođemo i do jednog osumnjičenika – rekao je Bijelić. 

Policija je, kaže, napravila niz pretraga stanova i drugih prostora. Dodao je da je pojačana prisutnost policije na frekventnim područjima. 

– Ne možemo isključiti da neće doći do sličnih događaja tijekom ove ili sljedeće noći – dodao je. 

Prije smo objavili informaciju koju smo dobili od izvora bliskog istrazi da je za eksploziju na željezničkoj pruzi u Podsusedu, kao i za eksploziju na autobusnoj postaji u Stenjevcu, najvjerojatnije kriv muškarac V. B. (53) koji je i sam ozlijeđen u detonaciji eksplozivne naprave i nalazi se u bolnici. Policija je ispitala muškarca u bolničkoj sobi koju trenutačno čuva policija. Nije riječ ni o kakvom terorističkom napadu, a koji su točno bili motivi za postavljanje eksplozivnih naprava, još se ne zna. 

Bikić: Nemamo osumnjičenika

– Muškarac koji je ozlijeđen u eksploziji na autobusnoj postaji u Stenjevcu zasad nije osumnjičen – rekla je Jelena Bikić iz MUP-a na konferenciji u 16 sati. 

– Rekli smo prije nekoliko sati u posljednjem obraćanju javnosti da nemamo osobu koja bi bila u statusu osumnjičenika, a to i dalje stoji. Ta osoba nije osumnjičena ni uhićena, ali i da jest, ne bismo mogli reći da li je ona hrvatski državljanin ili nije. Ta je osoba bila svjedok eksplozije i ne želimo reći je li osumnjičena – rekla je Bikić. Iz policije su također poručili kako za njih još uvijek nije riječ o terorističkom napadu.

– Mogu potvrditi da je cijeli operativni sastav na nogama. Intenzivno se radi, obavljamo razgovore, od prve eksplozije do sada razgovarali smo s više od 100 osoba za koje smatramo da bi nam mogle dati korisne informacije – dodala je Bikić.

– Danas smo izuzeli niz materijalnih tragova na mjestu događaja, vještačenja su u tijeku i kad dobijemo nalaze, onda ćemo moći reći možemo li zaista povezati prvi i drugi slučaj. Svaka informacija nam je korisna, svaku informaciju treba provjeravati. Status? Zasigurno je svjedok, jer se zatekao na samom mjestu u vrijeme eksplozije – rekla je Bikić, dodavši kako poduzimaju dokazne radnje.

U bolnici ga čuva policija

Muškarac koji je sinoć ozlijeđen u eksploziji na autobusnom stajalištu na raskrižju Gospodske ulice i Aleje Bologne nalazi se na odjelu za kirurgiju KBC-a Sestara milosrdnica.

Zamjenik ravnateljice KBC-a Sestara milosrdnica prof. Dujo Kovačević potvrdio nam je da je kod 53-godišnjeg muškarca riječ samo o površinskim ozljedama lica i ekstremiteta.

– Riječ je o šrapnelima koji su letjeli tijekom eksplozije, a ozlijeđena je samo koža i potkožno tkivo – rekao je prof. Kovačević te dodao da će muškarac u bolnici ostati do daljnjega, a čeka se još i pregled oftalmologa kako bi se utvrdilo je li mu tijekom eksplozije oštećen vid.

A Državna uprava za zaštitu i spašavanje u priopćenju objavljenom na svojoj internetskoj stranici navela je da je ŽC 112 Zagreb primio u 00.06 sati dojavu građanina o bombi na autobusnom stajalištu na raskrižju Gospodske ulice i Aleje Bologne, nakon čega je odjeknula eksplozija. U nastavku priopćenja stoji da je odmah nakon eksplozije građanka dojavila da je jedna osoba ozlijeđena. ŽC 112 o događaju je obavijestio HMP Zagreb, OKC PU zagrebačke i Ured za hitne situacije Grada Zagreba...

Dodajmo da je policija ispitala više osoba vezano za slučaj.

Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić u službenom obraćanju javnosti rekao je da je oko ponoći odjeknula samo jedna eksplozije te kako nije riječ o terorizmu. Dodao je i da se jedan 53-godišnjak nalazi u Vinogradskoj bolnici s lakšim tjelesnim ozljedama koje su posljedica eksplozije. Odbio je potvrditi da je osumnjičen 53-godišnjak.

– Ne možemo govoriti u kojem se svojstvu tamo našao. Nakon eksplozije jedan bijeli automobil prošao je u smjeru zapada pokraj mjesta događaja, gdje je zatečena samo jedna osoba – kazao je Burušić.

>> Zagreb na nogama: Nemojte nam lagati, koga to lovite?!

Komentara 174

PR
profesorz
13:12 11.01.2013.

I, Dingač, jesu li na osnovu dokumenata, koje je dao Mesić, Gotovina, Markač i Čermak osuđeni ili oslobođeni?

PL
Placid
14:03 11.01.2013.

Možda se Šlogar šetao po Stenjevcu

PR
profesorz
13:08 11.01.2013.

Dingač, u francuskim državnim školama je zabranjen vjeronauk a postoji zdrastveni odgoj. Je li Francuska komunistička država?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije