Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedio jelića

Duspari treći mandat na čelu Slavonskog Broda

Mirko Duspara
Vedran Balen/VLM
02.06.2013.
u 21:33

Bila je ovo najprljavija borba dosad. Pobjeda je pobjeda, iako sam je možda očekivao već u prvom krugu. Hvala onima koji su mi pomogli, ali i svim drugim Brođanima koji su izašli na izbore. Odradili smo veliki posao, rekao je Duspara

Novi-stari gradonačelnik, neovisni kandidat Mirko Duspara, izborio je treći mandat na čelu Slavonskog Broda. U drugom krugu izbora Duspara je osvojio 54, a njegov protukandidat Dragan Jelić (HDZ) 45 posto glasova. 

- Bila je ovo najprljavija borba dosad. Pobjeda je pobjeda, iako sam je možda očekivao već u prvom krugu. Hvala onima koji su mi pomogli, ali i svim drugim Brođanima koji su izašli na izbore. Odradili smo veliki posao – rekao je Duspara. Dodao je kako se nada da će lista grupe birača s njim na čelu u pregovorima uspjeti dogovoriti stabilnu koalicijsku većinu u Gradskom vijeću koja će omogućiti nastavak započetih projekata. Njegova će lista, kaže, pregovarati sa svima, ali pod uvjetom da je to u interesu grada i da se osobni interesi ne stavljaju na prvo mjesto.  ž

Osvrnuvši se još jednom na fizički sukob s Antom Karinom (HSP dr. Ante Starčević) dan uoči izbora u trgovačkom centru Interspar, rekao je kako će pričekati izvješće policije. Istaknuo mu je kako mu je žao što je došlo do tog nemilog događaja, osobito na javnom mjestu, dodavši ipak kako je njegov protivnik već registriran kao nasilnik. Poraženi Dragan Jelić zahvalio se građanima na dobroj izlaznosti na izbore. Čestitao je Duspari na pobjedi i izrazio nadu da će provesti sve najavljene projekte. - Ponosan sam na svoj rezultat, jer u politici sam samo tri mjeseca. Mislim da ovaj broj glasova koje sam dobio pokazuje da 45 posto Brođana podržava naše projekte i da ćemo u budućnosti surađivati na zajedničkim projektima za dobrobit grada Broda – rekao je Jelić. 

Doznajemo kako će izbori na glasačkom mjestu u Brodskom Varošu biti ponovljeni zbog nepravilnosti, ali njihov ishod svejedno ne može utjecati na ukupni rezultat. I dok u Slavonskom Brodu nije uspio, u Novoj je Gradiški nakon osam godina HDZ ponovno dobio svog gradonačelnika. Naime, kandidat ove stranke Željko Bigović u drugom je krugu pobijedio svog protukandidata Vinka Grgića (SDP) tijesnom većinom od 50 prema 49 posto glasova.

>>Bandiću Zagreb, Baldasaru Split, a Sabi Vukovar. HDSSB gubi Osijek

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije