Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Đurđa Adlešič: Podnosim tužbu jer znam tko me je klevetao

'15.12.2008., Zagreb - Ponos Hrvatske, dodjela nagrada Udruge Ponos Hrvatske. Djurdja Adlesic, potpredsjednica Vlade.  Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Tatjana Tadic/PD/PIXSELL'
05.11.2011.
u 16:16

- Nisam nikad intervenirala za nečiji kredit ondje. To je jednako gnjusna optužba kao i ona da smo od Pevecovih primili ‘nagradu’ kojom smo sagradili obiteljsku kuću

- Za mog mandata gradonačelnice Bjelovara ništa nije prodano bez javnog natječaja, a cijena koja se navodi u anonimnoj prijavi protiv mene je toliko visoka da sumnjam da bi se dobila i za zemljište u turističkoj zoni, u prvom redu do mora - izjavila je za Večernji list nezavisna saborska zastupnica Đurđa Adlešič komentirajući kako je odobrila da se u bescjenje proda gradsko zemljište i to obitelji Pevec pogodujući im, a zbog čega ju je netko anonimno kazneno prijavu USKOK-u.

- Riječ je o zemljištu koje je MORH prepustio gradu i gdje smo osnovali poduzetničku zonu te natječajem dio prodali Talijanima. Preostali dio - nezanimljivu jarugu - nismo prodali ni nakon dva natječaja pa smo na prijedlog mog tadašnjeg zamjenika Zlatka Barile, inače ovlaštenog sudskog procjenitelja, snizili cijenu i ponovili natječaj. Peveci su se jedini javila. Bilo nam je u interesu da ostanu u Bjelovaru - pojašnjava bivša gradonačelnica.

- Vrlo dobro znam - dodaje, tko je podnio protiv mene i zašto, no iako to za još ne mogu dokazati neću gubiti vrijeme nego ću podnijeti tužbu zbog štete koju je učinio ovakvim klevetama meni, mojim suradnicima i obitelji.

Političarka objašnjava kako nikada nije pogodovala niti preporučila nekoga tko bi zbog nje dobio kredit te da je sporni kredit Pevecovih podignut 2009. godine - tri godine nakon prodaje zemljišta.

- Moj suprug ne radi u Croatia osiguranju niti sam ikada intervenirala za nečiji kredit ondje. To je jedanko gnjusna optužiba kao i ona da smo od Pevecovih primili "nagradu" kojom smo sagradili obiteljsku kuću. Sve što smo zaradili tijekom svog radnog staža uloženo je u kuću u kojoj živimo, uključujući staru kuću, obiteljsko nasljeđe, ušteđevinu, dionice, a da ne spominjem kredit u švicarcima u kojem grcamo - ljutita je Adlešič.

Zlatko Barila nekadašnji zamjenik Đurđe Adlešič kaznenu prijavu protiv bivše šefice, s kojom se, kaže, razišao politički, ali ne i ljudski, povezuje sa pritiskom koji je jedan bjelovarski poduzetnik vršio na nju.

- Bio je nevjerojatno naporan i uporan u pokušajima da tu zemlju dobije za kunu, što je bilo nerealno. Ona nije htjela pristati što je izazvala njegov revolt, te je bilo za očekivati da će je blatiti. Indikativno je da je prijavu podnio u lipnju a o njoj se govori sada - zaključuje Barila. Ne želi, dodaje, govoriti o imenima, no Večernjak neslužbeno dozanaje kako je riječ o poduzetniku koji je ondje namjeravao sagraditi tvornicu PVC stolarije.

Ključne riječi

Komentara 37

HP
hps
22:22 05.11.2011.

sargu 123 nije naša đurđa bife djelatnica ona je završila škole u bajnoj luci kod milorada dodika

SI
sinaj
16:54 05.11.2011.

Ovo je poprilično šuplja i priča i optužba.

DU
Deleted user
17:38 05.11.2011.

Opa Đurđo!Svi su oni isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije