Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon objave snimke

Duka: Bilo je Hloverkine 'kuhinje'. Vukšić: v.d. nespretno intervenirao

dean šoša
Goran Jakuš/PIXSELL
14.10.2012.
u 22:09

Dean Šoša: 
Hloverka je 10 dana radila prilog i imala je vremena čuti stavove struke

Iako je iz videosnimke jasno da v. d. glavnog urednika HTV-a Dean Šoša nije bio do kraja iskren kada je kazao da Hloverka Novak-Srzić nije tražila drugu stranu za prilog o Hrvatskom audiovizualnom centru koji je kasnije izbacio iz emisije \"Pola ure kulture\", struka i politika stali su iza Šoše. Opravdavajući svoj stav u obzir uzimaju lik i djelo Hloverke Novak-Srzić. Snimka pokazuje da je ona željela razgovarati s ravnateljem Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvojem Hribarom uoči sjednice Vijeća HAVC-a, te je htjela snimati i sjednicu, no on ju je odbio te je dobio potporu Šoše, koji je tamo bio kao član Vijeća.

Pravo urednika

Branko Vukšić, predsjednik saborskog Odbora za medije, naglašava da ne podržava cenzuru, no da, jednako tako, ne treba sve proglašavati cenzurom, jer je pravo urednika da ocijeni nečiji rad i zaustavi ga ne zadovoljava li standarde.

– Mislim da je u pitanju bila nespretna Šošina intervencija. Ona se 15 godina bavila cenzurom i sječom onih koji su kritički govorili o vlasti, ukidala je emisije. Nikada se nije povodila profesionalnim standardima i dobro je da ih sada, potkraj karijere, podržava – kaže Vukšić. Drži da bi se sada trebalo sastati etičko povjerenstvo i da Domagoj Novokmet, v.d. ravnatelja, mora odlučiti što dalje. Predsjednik HND-a Zdenko Duka ne može ocijeniti što je istina, ali smatra da je \"bilo kuhinje s Hloverkine strane i da je htjela jednostrano obraditi temu\". – Ta je sjednica Vijeća bila dva tjedna prije emitiranja emisije. Ona je imala vremena da objasni Hribaru koje sugovornike ima i da treba drugu stranu. Ne može se sada pozivati na nešto otprije. A imala je i druge ljude uime HAVC-a – kaže Duka.

Ukorio B. Kamenski

Reagirao je i Šoša priopćenjem u kojem ponavlja da su H. Novak-Srzić i Nada Gaćešić-Livaković pokušale omesti sjednicu Vijeća.

– Kolegica Novak-Srzić je 10 dana radila prilog, a ona i njezina urednica Branka Kamenski nisu našle za shodno da nazovu bilo koga od desetaka ljudi koji bi zastupali stavove struke nasuprot teza gđe. Gaćešić. Branka Kamenski nije prenijela da sam je ukorio jer prema prijateljici ne upotrebljava iste standarde koje traži od drugih novinara, već je iznijela laž da sam zaustavio prilog jer se u njemu pojavljuje Denis Kuljiš, prijatelj Saše Runjića – poručuje Šoša.

>>VIDEO Šoša je lagao! Hloverka je ipak tražila drugu stranu priče

Komentara 2

KA
kadulja
11:46 15.10.2012.

kako sam pogodio prije par dana na tu temu kome će se duka prikloniti.Ja samo ne znam ko tog čovijeka drži na tom mjestu ne znam ni kakve veze ima s novinarstvom, ,nikada nije podržao pravdu važno daq si novinarr koji pljuje po ovoj zemlji,a oistini toga izgleda uopće ne zanima.Nije mi jasno šta ne osnuju neku drugu udrugu novinara ,ali bez ove manjine koja tlači većinu.Da se ovo događalo prije 2 godine ovo bi došlo do viječa europe i EK kao napad na slobodu novinarstva.Zato Hlo ne daj se!

DU
Deleted user
16:58 15.10.2012.

u pravu si liba, cudno je da novinari trpe tog Duku na celu , Vuksic je jedno malo novinarsko piskaralo ultra lijevi, politicku pozornicu si je stvarao na nekoj od privatnih tv, gdje je danima spicio zob s Tatjanom Holjevac, o ovo sto se desava na HTV je sramota, kao i 200-te, suti EU, sute GONG i ostali, sramota za sve!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije