Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Englezi preporučuju

Dubrovnik i Zagreb među 20 top mjesta u svijetu za posjetiti u 2011.

hnk
Foto: PIXSELL
1/4
06.01.2011.
u 20:05

Glavni grad Hrvatske privlači goste arhitekturom, povoljnim cijenama i ukusnom hranom, piše Daily Telegraph

Između 20 odredišta koje britanski Daily Telegraph navodi kao mjesta koje vrijedi posjetiti ove godine našla se i Hrvatska. Točnije naši gradovi Dubrovnik i Zagreb.

Britanci su Zagrebu dali novi epitet – džepni Beč – oduševljeni arhitekturom i veličinom Zagreba. A kako je sve više tzv. low cost aviokompanija zainteresirano za izravne letove London – Zagreb, a od veljače Easyjet nudit će i povoljne letove u Zagreb, ne čudi povećano zanimanje Britanaca za hrvatsku metropolu.

"Dubrovnik je dosad privlačio najveću pozornost i svakako je hit destinacija u Hrvatskoj jer nudi spoj povijesti, luksuza i odmora, ali i upečatljiva arhitektura glavnog grada Zagreba razlog je zbog kojeg treba "zaviriti" u tu zemlju", piše Daily Telegraph.

Osim o Dubrovniku i Zagrebu britanske novine pišu i o ostalim ljepotama Hrvatske, a pune su riječi hvale za obalu, za koju kažu da je se jednostavno mora vidjeti, posebno u ljetnim mjesecima kada plaže vrve gostima i dobrom zabavom. Britanski novinari hvale i povoljne cijene smještaja i ljubaznost domaćina, ali i domaće specijalitete koje, napominju, valja kušati. Svidjeli su im se i muzeji i male galerije koje, kažu, svakako valja posjetiti.

Uz Hrvatsku, na prestižnoj listi hit destinacija u 2011. našle su se Turska, Španjolska, Maroko, Kina, Finska, Austrija, Šri Lanka, Brazil, Patagonija, Peru, Zimbabve, Australija, Novi Zeland, Italija, Grčka, Libija, Tibet, Švedska i Estonija.

Komentara 28

BO
boston
22:56 06.01.2011.

Sve to stoji sto se tice arhitekture, ljepote, ukusne hrane itd. Ali povoljne cijene??!!!!!???? Pa Zagreb je skuplji od Pariza, Londona, New Yorka, u ama bas svemu. Od konca do nekretnina, i svega izmedu....

DR
DrGonzo
20:28 06.01.2011.

Ja cu samo staviti link, pa se sami uvjerite da li novinar govori istinu: http://www.telegraph.co.uk/travel/8231622/Holiday-destinations-for-2011.html

BO
boston
03:58 07.01.2011.

@pistaljka De ne zvizdi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije