Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevare...

Dubrovčanin (57) protupravno stekao 14 milijuna kuna

kune portal, iznuda, mito (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
03.07.2013.
u 11:29

Muškarac (57) iz Dubrovnika osumnjičen je za kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine, prijevare u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Dubrovački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom iz Dubrovnika koji je osumnjičen za kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine, prijevare u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

– Osumnjičen je da je kao odgovorna osoba triju trgovačkih društava sa sjedištem u Dubrovniku od 1. listopada 2005. do 31. prosinca 2012. g. s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoja trgovačka društva prevario veći broj svojih dobavljača s područja Splita, Zagreba i Konavala.

Također je na različite načine za sebe prisvajao novčana sredstva ostvarena poslovanjem triju trgovačkih društava u kojima je bio odgovorna osoba – direktor.

Isto tako osumnjičen je da nije vodio poslovne knjige te da nije prikazivao obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost čime je oštetio državni proračun.

Ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima iznosi više od 14 milijuna kuna. Protiv 57-godišnjaka će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državom odvjetništvu u Dubrovniku – navodi PU dubrovačko-neretvanska u priopćenju. 

>> Slovenac na prijevaru Istranima uzeo 3,6 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije