Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI SUD U ZEMLJI

Državno sudbeno vijeće odlučilo: Novi predsjednik Županijskog suda je Zdenko Konjić

Foto: PIXSELL/Vrhovni sud Republike Hrvatske
17.02.2022.
u 16:44

Osim Konjića, za poziciju predsjednika Županijskog suda natjecali su se Tomislav Aralica, Maja Štampar Stipić, Vlasta Feuš i Mirela MijoČ Kramar.

Novi predsjednik Županijskog suda u Zagrebu je dr. sc. Zdenko Konjić, odlučeno je na 69. sjednici Državnog sudbenog vijeća. Njegov četverogodišnji mandat počinje od 01. ožujka ove godine.

Najveći županijski sud u zemlji dobiva čelnu osobu nakon što je prošlo 13 mjeseci od isteka mandata bivšeg predsjednik tog suda Ivana Turudića. Osim Konjića, za poziciju predsjednika Županijskog suda natjecali su se Tomislav Aralica, Maja Štampar Stipić, Vlasta Feuš i Mirela Mijoč Kramar.

Državno sudbeno vijeće na svojim stranicama objavilo je koliko je bodova dobio pojedinačni kandidat. U sve tri kategorije najviše je dobio upravo Konjić.

On je radio od 2008. godine kao kazneni sudac Vrhovnog suda, a od 1996. godine do 2008. godine iskustvo je stjecao kao sudac Županijskog suda u Zagrebu. Ima doktorat iz kaznenopravnih znanosti kojeg je obranio na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2007. godine na tezu: "Primjena načela zakonitosti u nacionalnom i međunarodnom kaznenom pravu".

Nositelj je "Spomenice Domovinskog rata",  "Reda Hrvatskog pletera" i "Reda Hrvatskog trolista".

VIDEO: Rusi: Granatirana su naselja u Donjecku i Lugansku. Ukrajinci: Pogodili su dječji vrtić.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:58 17.02.2022.

prava vijest..nade uvijek ima za hrvate i hrvatsku...

DG
Dado-Glavurdic
09:30 18.02.2022.

Tako nešta bahato i glupavo postaviti za predsjednika suda mogu samo oni…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije