Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maturantica:

'Državna matura je sramota. I to navlačenje nas maturanata također'

'04.04.2011., X gimnazija, Klaiceva 7, Zagreb - Zapocela je drzavna matura. Prvi ispit je esej iz hrvatskog jezika, osnovna i visa razina. Ucenici ispred desete gimnazije nakon ispita puni su dojmova.
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
28.05.2013.
u 15:31

- Ne znam koliko ćemo dugo još biti pokusni kunići osobama koje i nakon svih tih godina griješenja i dalje misle da će to funkcionirati.., piše maturantica Mirela

Reakcija maturanata nakon pogreške ispitnih koordinatora zbog kojeg je ispit iz hrvatskoj jezika odgođen u tri škole, sve je više. Ovaj puta reagirala je maturantica Mirela koja smatra kako je državna matura postala parada.

Njezino pismo donosimo u cijelosti:

Državna matura je postala parada, a ne državna matura.Ispit iz hrvatskog je druge boje od eseja, prešao preko ruku 26 osoba i da se greška nije mogla vidjeti? Gluposti! Isto tako, to što sada govore da su mogli varati, prepisivati, da su im pokazali kratak sadržaj.. Mislim da to nije ni najmanje u redu! Pred nas 30000+ maturanata je životni ispit koji nam određuje smjer života nakon državne mature i onda da mi čujemo da su drugi mogli prepisivati i slično? I to je onda u redu? Da nam drugi ukradu mjesto na željenom fakultetu samo zato što su dežurni profesori tako nešto dopustili. Ne zamjeram učenicima, znam kakvi smo i znam da su svi u stanju tako nešto tražiti. Ali dežurni profesori? Gdje je tu poslovna etika? To je sramota. I cijela ta državna matura je sramota. I to navlačenje nas maturanata također. Ne znam koliko ćemo dugo još biti pokusni kunići osobama koje i nakon svih tih godina griješenja i dalje misle da će to funkcionirati... Neka si samo te osobe iz Ministarstva obrazovanja i NCVVO-a zamisle da je pred njima ispit koji određuje hoće li ili neće više raditi, da odrade jedan dio ispita pa čuju kako su nekima dali da prepisuju, kako bi se oni osjećali? To bi definitivno trebalo snimiti dokumentarni film u nastavcima, za svaku godinu po jedan nastavak jer čisto sumnjam da će ta državna matura ikada biti provedena korektno, a jedva čekam sljedeću godinu i sljedeći nastavak te parade! ;)

Mirela 

>> Maturantica: Pitanja izgledaju ovako: Je li vani mrak ili je dan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije