Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
država jamac

Država izdaje jamstvo za kredit HŽ Infrastrukture za 450 mil. kuna

pruga, zeljeznica
Marijan Sušenj/PIXSELL
24.01.2013.
u 15:07

Agencija je utvrdila da jamstvo ne predstavlja državnu potporu s obzirom na to da je tvrtka HŽ Infrastruktura zadužena za upravljanje željezničkom infrastrukturom kao općim dobrom

Na zahtjev Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je državno jamstvo sadržano u prijedlogu odluke Vlade Republike Hrvatske o davanju državnog jamstva na kreditno zaduženje HŽ Infrastrukture, priopćila je Agencija.

Kredit u iznosu od 450 milijuna kuna namijenjen je financiranju osuvremenjivanja i izgradnje željezničke infrastrukture te izradi dokumentacije za projekte izgradnje koridorske željezničke pruge koji su nominirani za sufinanciranje iz fondova Europske unije. 

Agencija je utvrdila da jamstvo ne predstavlja državnu potporu s obzirom na to da je tvrtka HŽ Infrastruktura zadužena za upravljanje željezničkom infrastrukturom kao općim dobrom i stoga je obvezna osigurati gradnju i održavanje željezničke infrastrukture koja je u vlasništvu Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju. 

>>Samobor i Zabok približit će Zagrebu za 135 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije