Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Drska prijevara: Glumila da joj je prijateljica i nasamarila je za bonove

Foto: Pixabay
1/2
14.02.2022.
u 23:58

Naknadnim razgovorom s prijateljicom utvrdila je da ona od nje nije tražila nikakve bonove te da je prevarena - navode iz PU koprivničko-križevačke

Kad su prijatelji u nevolji, većina nas će učiniti sve kako bi im odmah pomogla. No, kao što pokazuje primjer iz Koprivničko-križevačke županije, na drugoj strani moguće je da je netko čiji cilj je prevariti nas.

Ženi (46) se javila u nedjelju preko mobilne aplikacije javila osoba koja se predstavila kao njezina prijateljica i koja je od nje tražila novčanu pomoć za kupnju uređaja za što su joj potrebni "paysafecard" bonovi.

- Oštećena je kupila bonove u iznosu od više stotina kuna poslikala ih i poslala prijateljici mobilnom aplikacijom. Naknadnim razgovorom s prijateljicom utvrdila je da ona od nje nije tražila nikakve bonove te da je prevarena  - navode iz PU koprivničko-križevačke te dodaju da nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Na svojim stranicama su objavili i upozorenje građanima kojeg prenosimo u cijelosti.

- Policijska uprava koprivničko-križevačka upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 - priopćili su iz policije.

VIDEO: Komandni most američkog nosača USS Harry S. Truman

Komentara 1

LA
lajh1985
02:10 15.02.2022.

Zbog par sto kuna se nebu ovime nitko zabavljao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije