Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANIRALI MU OZLJEDE

Drama u splitskom zatvoru: Jerko Pirić (37) se izrezao žiletom kao protest zbog tretmana policajaca

Ringwaldu 19 godina zatvora za ubojstvo Karmelina Fistanića, Pirić dobio 18, Zoloti 17 godina
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
20.10.2022.
u 10:56

Nakon što je prevezen u bolnicu, tamo su mu sanirane ozlijede te je prebačen na istražni odjel splitskog zatvora na Bilicama

Istražni zatvorenik Jerko Pirić (37) iz Omiša izrezao se u ćeliji u Splitu, i to navodno oštrim predmetom po trbuhu nakon čega je prevezen u KBC Split.

Nakon što je prevezen u bolnicu, tamo su mu sanirane ozlijede te je prebačen na istražni odjel splitskog zatvora na Bilicama, prenosi Slobodna Dalmacija. Kako se doznaje, izrezao se iz revolta zbog tretmana pravosudnog policajca tijekom jutarnje smjene. Također se doznaje kako je koristio jednokratni žilet kojem je izvadio oštricu, no nije poznato kako je nabavio žilet.

On se i ranije nalazio na pojačanom nadzoru gdje mu nije dozvoljeno posjedovati takve predmete, već ih mora vratiti pravosudnom policajcu odmah nakon korištenja.

Pirić je, podsjetimo, osuđen zbog planiranja i ubojstva Karmelina Fistanića (38) u Omišu u studenom 2019. godine. Kao glavni organizator osuđen je na 18 godina zatvora, dok je Vlado Zolota (49) koji je pratio žrtve osuđen na 17 godina zatvora. Najveću zatvorsku kaznu dobio je Stjepan Ringwald (50) iz Šibenika kao egzekutor.

Presuda je u srpnju ove godine ukinuta te je naloženo novo suđenje na Županijskom sudu u Splitu. Trojac se od uhićenja krajem 2019. godine nalaze u istražnom zatvoru, a Pirić je u to vrijeme, u ožujku 2020. godine, bio i organizator štrajka glađu u zatvoru - odbijao je hranu iz protesta zbog nepoštivanja smjernica o zaštiti od zaraze.

Nakon toga omogućena su im sredstva za dezinfekciju te čista posteljina, no organizatori štrajka kažnjeni su razmještajem po drugim zatvorima. Iako je Pirić bio prebačen u zagrebački Remetinec, u srpnju je prebačen nazad u Split zbog ukidanja presude.

No to nije jedini slučaj samoozlijeđivanja u splitskom zatvoru - u ožujku ove godine žiletom se razrezao i M.R. (37) priveden zbog seksualnog nasilja prema bivšoj supruzi. Pravosudni policajci pronašli su zatvorenika kako krvav leži na podu zarezan od uha do polovine vrata, a odmah je prebačen u bolnicu gdje su mu sanirane ozljede.

>> VIDEO Izgubio mobitel u kući koju je opljačkao, pa otišao na policiju i lagao kako je ostao bez njega!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije