Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLO IZ KUĆNE RADINOSTI DIGAO NA NOGE COLORADO

Kolorado: Dječak nije ni bio u balonu, skrivao se u kutiji u potkrovlju

falcon
Foto: AFP
1/4
Autori: A.Be., M.Mik.
15.10.2009.
u 21:32

Dječak nije bio svjestan da će svojim postupkom postati glavna vijest svjetskih medija. Policija pretpostavlja da se u veliku kutiju u potkrovlju sakrtio kako bi izbjegao kaznu zbog nestašluka.

Šestgodišnji Falcon Heene, za kojeg se mislilo da se balonom kućne izrade vinuo u zrak, pronađen je nakon intenzivne potrage koja je trajala više od dva sata. Cijelo se vrijeme skrivao u jednoj kutiji u potkrovlju svoje kuće.

Cijeli svijet je strepio nad sudbinom dječaka iz Fort Collinsa čija je obitelj prijavila da je ušao u balon. Očevici su navodno uočili i kutiju koja je tijekom leta ispala s balona i pala na zemlju. Vjerovalo se da je dječak bio upravo u toj kutiji i strahovalo za njegov život. Nakon pada balona na zemlju pokrenuta je opsežna potraga.

Dječak nije bio svjestan da će svojim postupkom postati glavna vijest svjetskih medija. Policija pretpostavlja da se u veliku kutiju u potkrovlju sakrtio kako bi izbjegao kaznu zbog nestašluka.

Balon letio više od dva sata
Balon punjen helijem, nalik na svemirsku letjelicu, prizemljio je u četvrtak poslijepodne po lokalnom vremenu u polje sjeverozapadno od zračne luke u Denveru,  nakon više od dva sata leta iznad američke savezne države Colorado.

Letjelica se vinula u zrak oko 11.00 iz dvorišta obitelji Heene i u svom nekontroliranom letu prešla stotinjak kilometara krećući se brzinom između 30 i 40 kilometara na sat.

Balon punjen helijem dug je šest metara, a širok 1,5 i sličan je balonima za zabave. Tijekom leta u nekoliko navrata popeo na visinu od dvije tisuće metara. Spasilačke snage razrađivale su plan spuštanja letjelice, no ona je prizemljila sama od sebe. Njen let pažljivo su pratili mnogi helikopteri medijskih kuća, a televizije uživo prenosile.

"S balona je nešto palo"
Policija je potvrdila da su se dvojica sinova Heenovih igrala u dvorištu dok su ostali članovi obitelji bili u kući. Stariji brat je tvrdio kako je vidio Falcona da ulazi u letjelicu. Mališan ju je, prema riječima svoga brata, potom odvezao i poletio.

Očevici su policiji potvrdili da su vidjeli kako "nešto" pada s balona na zemlju. Pad predmeta s balona potvrdile su i snimke koje je prikazao CNN. Ubrzo nakon početka potrage policija je javnost umirila priopćenjem u kojem su istaknuli da vjeruju kako dječak nije bio u balonu.


Obitelj se bavila "čudnim" istraživanjima

Inače, letjelica uopće nije namijenjen za prijevoz ljudi, a odvojak u koji na kraju ipak nije ušao Falcon, vrlo je mali i nije dobro pričvršćen. Nekoliko susjeda vidjelo je kako neobična letjelica prelazi preko krovova njihovih kuća.

Dječakov otac, Richard Heene je znanstvenik amater i zajedno s umirovljenim TV-prognostičarom Scottom Stevensom prije nekoliko godina osnovao je tim za istraživanje vremenskih prilika pod nazivom "Znanstveni detektivi".

Obitelj je sudjelovala u emisiji "Mijenjam ženu", a tvrdili su kako se bave i istraživanjima života u svemiru. Pokušavali su navodno izraditi letjelice koje bi bile u mogućnosti "uhvatiti" tornado. U svim tim "znanstvenim" aktivnostima sudjelovala su i njihova djeca.

Ključne riječi

Komentara 8

WE
western01
01:43 16.10.2009.

...zivim u tome svijetu i mogao bih reci CIRKUS VELIKI cak sam i pratio vijesti na CNN ...a mi se brijemo na to...opametimo se i ne donosimo vise takove vijesti u nasu zemlju...

OB
-obrisani-
21:19 16.10.2009.

Ovo je opet neka americka laz, jednom rijecu showu za naivne...Nije moguce da su ljudi kupili ovu pricu tako jeftino...

HA
Hamiclar
00:12 16.10.2009.

što su ti napredna djeca. i onda ne vjeruj da su ameri za nas svemirci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije