Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
daje im ocjenu +2

Dragutin Lesar: Vlada je nespremna preuzela vlast

\'SPECIJAL OBZOR 22.12.2011. Markov trg, Zagreb - Dragutin Lesar, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL
12.04.2012.
u 20:46

U utorak ćemo održati konferenciju za novinare o stečajevima, podatke smo dugo prikupljali, u Hrvatskoj 1393 stečajna postupka

ZABOK - Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar posjetio je danas Zabok gdje je održao sastanak s predstavnicima ogranaka stranke na temu predstojećih lokalnih izbora. Tom prilikom u razgovoru s novinarima Lesar se osvrnuo na dosadašnji rad Vlade.

- Građani su joj dali trojku u ocjenama od jedan do pet, ja ću biti malo kritičniji, možda plus dva, dočekali su preuzimanje vlasti nespremno, o povećanju PDV-a nisu prije izbora ni u naznakama govorili, imajuću u vidu promjenu oporezivanja dohotka najviše su uzeli onima koji imaju najmanje. Oporavak proizvodnog sektora je u tragovima, sve investicije koje najvaljuju su u infrastrukturne objekte, a ne u proizvodnju, a sjeverozapadni dio Hrvatske je bio kičma proizvodnog dijela gospodarstva cijele zemlje i zato je ovaj dio zemlje u najtežim pozicijama, tu je došlo do najvećeg kraha proizvodnje. Imam osjećaj da tempo udaraju i vode Vladu samo dva čovjeka, a to su Linić i Čačić – rekao je Lesar. O potezima Hrvatskih laburista kazao je da su  bili na području porezne politike.

- U ponedjeljak otvaramo temu stečajeva jer smo uspjeli sakupiti podatke za cijelu državu i popis svih tečajeva koje se vode sa posebnim naglaskom kako se prije stečaja firme pripremaju za klanje ili likvidaciju zbog imovine, lokacija. U Hrvatskoj se vode 1393 stečajna postupka, jedna stečajna sutkinja vodi 237 stečajnih postupaka vodi, a neunovčena imovina tih firmi iznosi 11,5 milijardi kuna. U utorak ćemo o tome imati presicu i prezentirati podatke o tome, koje smo sakupljali preko dva mjeseca – najavio je Lesar.

- Tema radno- socijalnih odnosa će doći na dnevni red po ponudi Vlade, naročito najnoviji prijedlog ministra Mrsića, ja sam u razgovoru s njim rekao da bi taj zakon trebalo nazvati „za litru vode i koricu kruha“, kapitalisti će dobivati besplatnu radnu snagu, a država bude toliko velikodušna da ljudima daje 1600 kuna da rade 220 sati mjesečno pod izgovorom da će mladi tako steći novo radno iskustvo, a onda će doći novi mladi koji će raditi besplatno, a ovi će imati radno iskustvo i biti na burzi – komentirao je Dragutin Lesar.

Na novinarsko pitanje kako komentira poruku iz agencije Digitel da bi ga zbog izjave da HRT vode Čačićeve sive eminencije trebalo tužiti da nije siguran zastupničkim imunitetom, Lesar je rekao da u odgovoru na tužbu priprema popis svih ugovora o vanjskoj produkciji i načinu suradnje koji Digtel ima s HRT-om.

- Gospoda u Digitelu su reagirala uistinu nervozno, ja ih razumijem, jer se radi o velikom biznisu koji oni imaju s HRT-om i to je sve što u ovom trenu mogu reći - završio je Lesar.

Predsjednik Hrvatskih laburista na novinarsko pitanje odgovorio je da neće glasati za potporu novom ministru, sadašnjem krapinsko-zagorskom županu Siniši Hajdašu Dončiću.

- Ja čovjeka ne poznam, nikad za njega nisam čuo, ne znam koliko je sposoban da vodi tako veliki respor na kojemu je tako veliki kalibar SDP-ovog kadra poput Komadine pao, nakon njegovih sto dana rada ćemo moći koliko se on snašao. Želim mu puno uspjeha i sreće, neću glasati za potporu njemu, jer je moj posao kao oporbe na taj način vladu prisiljavati da radi što kvalitetnije.

Ključne riječi

Komentara 32

CH
chesnjofka
21:08 12.04.2012.

nadam se da im buš pokazal zube. ovo kaj delaju baš i nema veze z mozgom. oni prvi su nas zatukli, a ovi nas buju dotukli.

SK
Skipper
21:11 12.04.2012.

Ma daj ovaj Lesar je demagog nad demagozima vidio bi njega da se našao na mjestu Milanovića gdje ne pale \"duhovite\" replike nego treba nešto i napraviti....

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
10:09 13.04.2012.

I kad smo već kod toga, šta je ovaj napravio za čuvanje radnih mjesta kao šef sindikata za vrijeme pretovrbe? Baš ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije