Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebni uvjeti

Dragutin Lesar: Imamo 13 kategorija povlaštenih mirovina

dragutin lesar
Patrik Macek/PIXSELL
24.01.2012.
u 13:44

– Nijedna mirovina, koja je stečena po posebnim uvjetima, ne može biti isplaćena iz sredstava mirovinskog osiguranja – ustvrdio je Lesar

Klub zastupnika Hrvatskih laburista uputio je Hrvatskom saboru prijedlog zakona o izmjenama Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika, koji pokriva mirovinska prava predsjednika RH. Ovim izmjenama zakona određuje se da predsjednik RH ostvaruje pravo na mirovinu na isti način kao i svi drugi državni dužnosnici, odnosno na isti način kao i svi drugi hrvatski građani.

Umirovljenje po posebnim uvjetima regulira i brojne druge kategorije građana, tvrdi predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar, pa bi za postizanje potpune ravnopravnosti svih građana pred zakonom i te propise trebalo u najskorijoj budućnosti izmijeniti i inaugurirati praksu da svi hrvatski državljani pod potpuno jednakim uvjetima i na potpuno jednak način mogu koristiti svoja prava na mirovinu, isključivo na temelju prethodno uplaćenih doprinosa u mirovinske fondove.

– Smatramo da i kod te mirovine treba vrijediti načelo društvene pravednosti, a ono što stalno ponavljamo jest da nijedna mirovina, koja je stečena po posebnim uvjetima, ne može biti isplaćena iz sredstava mirovinskog osiguranja – ustvrdio je Lesar te dodao kako očito ni ova Vlada nije spremna krenuti u raspravu da svih 13 povlaštenih kategorija (koje obuhvaćaju i mirovine branitelja, boraca NOB-a...) ne smije biti isplaćivano iz mirovinskog sustava, već iz proračuna.

Primijetio je Lesar da će, ako Sabor sutra bude raspravljao o ukidanju povlaštenih mirovina, to biti točno šesta godišnjica otkad je on taj isti zahtjev predao u saborsku proceduru.

Komentara 35

TR
trlepastuhovic
14:42 24.01.2012.

Čovjek je u pravu! Zašto bi svi ti paraziti živjeli na grbači radnika i seljaka!?

1P
1perce
13:59 24.01.2012.

To je pravo rješenje da se sve povlaštene mirovine, koje se ne isplaćuju na bazi uplaćenih doprinosa prebace na teret državnog proračuna. Onda se tek može vidjeti kakve su mogućnost za mirovine onih koji su uplaćali doprinose.

DU
Deleted user
08:52 26.01.2012.

A jesi i glasala stvarno se vidi da si ovca i to ošišana. vilica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije