Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izručenje

Dragan Vasiljković do 15. srpnja u Hrvatskoj

kapetan Dragan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.06.2015.
u 14:14

Prema pisanju news.com.au, nakon komplikacija s odvjetnicima trebao bi ga braniti Darko Stanić. Sud u Splitu naredio mu je da ga brani ''po službenoj dužnosti''

Nakon što je u svibnju australski Vrhovni sud odbio njegovu žalbu na izručenje, Dragan Vasiljković (60), poznatiji kao Kapetan Dragan u roku dva tjedna bit će izručen Hrvatskoj, javlja news.com.au.

60-godišnji Vasiljković  tereti se, kako smo već ranije pisali, za ratne zločine počinjene 1991. i 1992. godine dok je bio zapovjednik paravojnih postrojbi u tada okupiranim dijelovima Hrvatske. Prema optužnici, tereti ga se za mučenje ratnih zarobljenika, naređenje njihovih ubojstava kao i zapovijedanje napadom na Glinu u kojem su zabilježene i civilne žrtve.

Sudski izvori kazali su za news.com.au da se očekuje da će Vasiljković do 15. srpnja biti u Hrvatskoj. Nakon komplikacija sa odvjetnicima trebao bi ga braniti Darko Stanić kojem je sud u Splitu naredio da ga brani ''po službenoj dužnosti''.

>> Kapetan Dragan do sredine srpnja bit će izručen Hrvatskoj

>> 'U Hrvatskoj me nema tko braniti, odvjetnici su me napustili'

>> Kapetan Dragan pred izručenjem Hrvatskoj, odbijena mu žalba

Komentara 22

Avatar navijač
navijač
14:53 28.06.2015.

Ima takvih kapetana po Hrvatskoj daleko više nego u Australiji, pa šta se čeka ?'

Avatar comparator
comparator
14:37 28.06.2015.

Sa njegovih šezdeset godina i nakon vjerojatne kazne njegov život će završiti onako kako bi trebao završiti svakom zlikovcu ,a to je zatvor koji na žalost ne može biti baš zadovoljavajuća kazna za tako velika zlodjela.

BR
brojevi
15:27 28.06.2015.

Goloruki i nevini dolazi *kapetan* Dragan u ralje *ustaškog* sudstva. Ni mrava nebi zgazio ali kada su ljudi u pitanju...Dali se i dalje Beograd trese od smijeha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije