Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušaj silovanja

Dragan Paravinja je agresivac koji nema osjećaj krivnje i kajanja

paravinja (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
12.07.2011.
u 09:33

Trenutačno se provjerava ima li Paravinja državljanstvo BiH. A kako ispada, sve svoje žrtve prije silovanja je davio.

Intelektualne sposobnosti su mu na razini gornjeg prosjeka, patološki je lažljivac, manipulator i agresivac bez osjećaja krivnje i kajanja. Emotivno je hladan, egocentričan, neiskren i dovoljan sam sebi. Ponašanje mu je rizično i nepredvidljivo. Tim je riječima neuropsihijatrica dr. Zorica Lazarević jučer na sudu u Sokocu u BiH opisala Dragana Paravinju.

Bio ubrojiv

Bez obzira na takvu patologiju ličnosti, Paravinja je bio ubrojiv kada je u ljeto 2002. pokušao silovati S.G. na cesti prema Jahorini. Raspravu u Sokocu, zaključila je neuropsihijatrica, sposoban je pratiti.

- Jesam li bio agresivan u razgovoru s vama? - pitao je Paravinja doktoricu, zamjerivši njezinu nalazu jedino to što ga je ocijenila agresivcem i manipulatorom, pa je tražio ponovno vještačenje u tom dijelu, što je sutkinja Branka Malović odbila. Odbila je sutkinja i njegove uporne pokušaje da dokaže kako je u Srbiji zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen u politički montiranom procesu.

- Sudac Vrhovnog suda koji je potvrdio moju kaznu osuđen je na osam godina zatvora. U zatvoru je i inspektor koji je vodio sve slučajeve protiv mene, u zatvoru je i kći navodne žrtve - nabrajao je Paravinja, nudeći dokumentaciju koja valjda treba potkrijepiti njegove tvrdnje.

Iz dokumentacije koja je iz Srbije dostavljena sudu proizlazi da je sve svoje žrtve Paravinja pokušao zadaviti. Na putu prema Staroj Pazovi pokušao je silovati i zadaviti maloljetnicu, negdje oko Inđije silovao je djevojku koju je prethodno onesvijestio stegnuvši joj šal oko vrata. I za Antoniju Bilić je kazao da ju je zadavio. Ruke oko vrata stegnuo je i S.G. Kada ju je pokušao silovati, zbog čega mu se i sudi u Sokocu.

- To su te oči. I lice koje ću pamtiti cijeli život - svjedočila je ona jučer u istoj sudnici gdje je s njom bio i Paravinja. Tužiteljica Zorica Đurđević tražila je da se Paravinju osudi na maksimalnih 10 godina zatvora, braniteljica Milana Borovčanin Bulić tražila je pak oslobađajuću ili, maksimalno, uvjetnu kaznu.

Čudna putovnica

Paravinjina odvjetnica još prikuplja podatke ima li Paravinja zaista državljanstvo BiH. Dokaže li se, dodala je, da je govorio istinu, tražit ću da ga BiH ne izruči. Pokaže li se da Paravinja nema državljanstvo BiH, do izručenja će trebati pričekati pravomoćnost. Što se, kažu pravnici u BiH, ne može dogoditi prije jeseni, osim u slučaju da se Paravinja odrekne prava žalbe. Nejasno je kako nitko nije znao za njegovu BiH putovnicu, a u našem MUP-u kažu kako ih je MUP Republike Srpske obavijestio da Paravinja nema državljanstvo BiH. Pojašnjavaju i da im je u MUP-u RS-a rečeno da je Paravinja putovnicu BiH dobio u međuprostoru u kojem za dobivanje putovnice BiH nije trebalo državljanstvo BiH.

Komentara 72

OB
-obrisani-
21:42 12.07.2011.

Logori za silovanja su kod dotičnog pospješili inače uobičajenu zvjersku agresivnost četnika

mučki_đubrivoje
10:41 12.07.2011.

nadam se da će ga guziti u sarajevskom zatvoru

Avatar seneka
seneka
21:42 12.07.2011.

Gospodin Paravinja je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. A ja bi bitangu Parvinju smatrao krivim dok ON ne dokaže da je nevin. ********************

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije