Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbacuje optužbe

Dr. Podobnik: Tužit 
ću Vidasa za klevetu, 
ugovor mi je dao Hebrang

'05.02.2009., Zagreb - Mario Podobnik, lijecnik, specijalist ginekologije i opstetricije. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
Foto: 'Tatjana Tadic/PD/PIXSELL'
1/5
Autor
Sonja Hoffman
07.04.2012.
u 14:00

Trudnoće koje sam pratio u svojoj klinici porađao sam u Merkuru, a oni su time popunjavali slobodne kapacitete i stjecali prihode, kaže Podobnik

Optužbe da je obavljao ilegalne carske rezove u KB-u Merkur, koje je jučer na njegov račun iznio ravnatelj bolnice Željko Vidas, prof. Mario Podobnik opovrgava i kaže: – Tužit ću dr. Vidasa za klevetu.

Naime, KB Merkur i Poliklinika Podobnik su, tvrdi on, ugovor sklopili u ožujku 2004. godine, a dopuštenje za to potpisao je tadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang.

– Po tom ugovoru, jer sam bio zaposlenik bolnice, za Merkur sam radio 80 posto, a za privatnu kliniku 20 posto svoga četrdesetosatnog radnog tjedna – objasnio je prof. Podobnik. Dodao je i da je po ugovoru definirano da se žene čije je trudnoće pratio u svojoj poliklinici na porođaje, dijagnostičke ili terapeutske postupke šalju u KB Merkur.

 

– Bolnica je imala interes za takav oblik suradnje jer su time popunjavali slobodne kapacitete i stjecali prihode – nastavio je. Dodao je i da nije točno da je s mjesta šefa klinike smijenjen zbog nelegalnih carskih rezova, no jer je u bolnici proveo 30 godina ne želi iznositi detalje zbog kojih je "postao nepoželjan" u toj ustanovi.

Prvi sukob s ravnateljem Vidasom izbio je, otkriva dr. Podobnik, kad mu kćer nije htio primiti na specijalizaciju u bolnicu.

– Moja kći bila je daleko najbolji kandidat, a oni su primili muškarca s najnižim ocjenama – tvrdi prof. Mario Podobnik.

No, tu sukobima nije bio kraj. Prof. Podobnik otkriva da se uskoro opet sukobio s dr. Vidasom nakon što nije pristao da se za odjel nabave uređaji Shimadzu.

Komentara 9

RO
rotten
15:32 07.04.2012.

zbog vaše liječničke etike stojimo tu gdje jesmo U MULJU I KORUPCIJI.... da imaš petlje izneo bi ti sve ali problem je što ne smiješ jer ćeš iznošenjem svega i sebe još ukopati...a tih 80-20% rada svodilo se na to da je 80% slučajeva u bolnici radio dijagnostiku a za daljnje liječenje obratite se kod mene u polikliniku danas popodne...cijena prava sitnica

JB
jbtisalive
15:54 07.04.2012.

Sve je vrlo jednostavno. Treba ispitati imovinu tog lika i njegove uze familije pa usporediti sa prihodima i odma ce sve biti jasno, a jasno je svima jer je javna tajna da je taj lik uzimao pinku za svaki porod dok je radio u merkuru. To je jos samo jedna bijedna korumpirana hulja sa viletinom u Zagrebu, ajmooo LINICU kad ce taj lik doc na red.

VE
Vexans
14:38 07.04.2012.

Tužiti ću MERKUR zbog toga što moja kčer nije ušla u kvotu specijalizanata...imate još šta poštovani profesore, sigurno imate..ajd da čujemo..mrim. Vidas ? Pitajte,pobogu,njegove pacijente..ostavljali su ga na miru drugi,vj.jači od Vas. što Vam to treba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije