Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primalja tvrdi

Dr. Balenović došao je na kraj porođaja i nije mogao učiniti ništa!

Ivo Balenović
PIXSELL
04.06.2012.
u 20:32

Dr. Čanić, koji je te večeri bio u nadslužbi, rekao je za Balenovića da je, kao savjestan liječnik, uvijek bio pri porođaju

Saslušanjem svjedoka nastavljeno je suđenje ginekologu Predragu Đuriću te ginekologu i piscu Ivi Balenoviću zbog liječničke pogreške pri porođaju Dominica Pitre (5). To je dijete, nakon što se rodilo u zagrebačkoj bolnici Merkur u kolovozu 2007. godine, sa stopostotnim invaliditetom i 57 dijagnoza te ne može niti sjediti, niti se hraniti niti govoriti.

Primalja Antonija Martinković svjedočila je da je te večeri naputke dobivala od dr. Đurića te da otkucaji srca bebe nisu stalno praćeni. Dr. Balenović, je, kaže, došao na kraju porođaja i nije mogao ništa učiniti jer je pola djetetove glavice već bilo vani. Tijekom svjedočenja primalja je znakovito rekla: “Ja sam samo sestra i radim što mi se kaže, ne mogu ja govoriti što mislim o porođaju.”

Koliko zna, nadslužbu u bolnici te večeri nitko nije zvao. Praksa je tada bila da su vanjski liječnici, poput dr. Đurića, koji su porađali svoje pacijentice u bolnici, bili samostalni u vođenju poroda osim ako je situacija zahtijevala carski rez. Tomislav Čanić, koji je te večeri bio nadslužba u bolnici, kaže da se očekivao, prema svemu što mu je dr. Đurić, rekao normalan porođaj te da je on između 23 i 23.30 sati ušao u boks i pregledao CTG zapis koji je bio uredan, a rodilja je bila otvorena osam cm pa je zaključio da je sve normalno.

U boksu je tada bio dr. Đurić, no iako se ne sjeća da je tada vidio i dr. Balenovića, za njega je kazao: “Kad god je bio dežuran, dr. Balenović je uvijek bio na porođaju jer je bio jedan od rijetkih savjesnih.”

Rekao je i da je tadašnji ravnatelj odobrio dr. Đuriću da porađa svoje pacijentice u bolnici, ali i da su se vanjski liječnici, iako su bili specijalisti, prešutno shvaćali kao specijalizanti te su porođaj mogli voditi ako je sve bilo u redu.

Komentara 1

BU
BubyZG
12:30 05.06.2012.

"Kad god je bio dežuran, dr. Balenović je uvijek bio na porođaju jer je bio jedan od RIJETKIH savjesnih.” Hm, vrlo interesantna izjava. Možda upozorenje ministarstva o NEradu liječnika i nije promašena !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije