Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOROČNA SURADNJA

DP počeo pregovore s HSP-om: 'Birači vape za zajedničkim izlaskom na izbore domoljubnih stranaka'

Foto: Domovinski pokret
1/2
VL
Autor
hina
08.06.2023.
u 15:09

Penava je kazao kako svakako vide i "svoju perspektivu u jačanju HSP-a kao i svih ostalih sličnih stranaka u kojima vide moguće buduće partnere koji njeguju i u sebi nose ljubav prema samostalnoj, suverenoj, neovisnoj i snažnoj Hrvatskoj"

Iz Domovinskog pokreta (DP) izvijestili su u četvrtak kako su s Hrvatskom strankom prava (HSP) započeli pregovore o dugoročnoj budućoj političkoj suradnji i zajedničkom nastupu na europskim, parlamentarnim, predsjedničkim, a potom i lokalnim izborima.

''Suradnja između DP-a i HSP-a bazirat će se na domovinskoj, suverenističkoj priči gdje DP kao parlamentarna stranka koja promišlja hrvatski, domovinski i suverenistički, u HSP-u, kao nasljednicima političkog nauka dr. Ante Starčevića, definitivno može pronaći sebi kompatibilne ljude u svjetonazorskom smislu", poručio je u priopćenju predsjednik DP-a Ivan Penava, nakon sinoćnjeg sastanka dviju stranaka.

Dodao je i kako svakako vide i "svoju perspektivu u jačanju HSP-a kao i svih ostalih sličnih stranaka u kojima vide moguće buduće partnere koji njeguju i u sebi nose ljubav prema samostalnoj, suverenoj, neovisnoj i snažnoj Hrvatskoj". Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović istaknuo je zadovoljstvo početkom razgovora i najavom dugoročne suradnje s DP-om naglašavajući kako 'biračko tijelo vapi za okupljanjem, dogovorom te zajedničkim izlaskom na izbore desnih i domoljubnih stranaka'.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Plenković: Važno je da se do 30. rujna donese zakon o izbornim jedinicama

 

Komentara 5

Avatar Cornelius
Cornelius
16:16 08.06.2023.

Čekaj, jel taj DP stranka kaj ju je osnoval "branitelj" Hrvatske iz Amerike, u koju je putoval preko bijelograda? I sa takvima bi HSP trebal koalirati? Ma bravo!

Avatar Maks:
Maks:
21:19 08.06.2023.

Ha ha ha 🤣🤣🤣

Avatar Jopa
Jopa
15:42 08.06.2023.

Treba se potpuno ujediniti pod jednim imenom i jednom strankom, po meni radi tradicije i povijesti pod pravaškim imenom a ne pod DPom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije