Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usporen rast potpisa

Dosad prikupljeno 65% potpisa, Josipović svoj potpis neće dati

referendum (1)
Pixsell
Autori: pmž/VLM, ič/VLM
15.06.2010.
u 12:16

Sindikalne središnjice pozivaju građane da se odazovu i daju svoj potpis.

Prema evidenciji sindikata, dosad je prikupljeno oko 65 posto potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu.

"S obzirom na to da primjećujemo usporavanje porasta broja prikupljenih potpisa, sindikalne središnjice - organizatori kampanje prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma protiv štetnih izmjena Zakona o radu - pozivaju građane da se odazovu i daju svoj potpis kako bi skupili dovoljan broj glasova za raspisivanje referenduma", stoji u priopćenju koji potpisuje koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević.

Podsjetimo, jučer je na svesindikalnom saboru u Zagrebu Matijašević istaknuo da je uspjeh prikupljanja potpisa poruka Vladi i hrvatskim poslodavcima da preuzmu odgovornost za posljedice pohlepe, nemara i pogrešaka.

 - Građani su svojim potpisom za raspisivanje referenduma izrazili nezadovoljstvo stanjem u državi, a mi ćemo učiniti sve da ih ne iznevjerimo, poručio je Matijašević.

Josipović: Porezni obveznici daju plaću i J. Kosor i Z. Milanoviću i meni
Predsjednik Ivo Josipović svoj potpis za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu ipak neće dati. Potvrdio je to danas nakon obilaska Sveučilišnog kampusa na Borongaju istaknuvši kako on s ozbirom na svoj položaj mora sebi ostaviti prostora da arbitrira i pozove za stol "zaraćene strane".

Dodao je i kako nije o tome razgovarao sa premijerkom Kosor. Također je prokomentirao sukob na relaciji Jadranka Kosor - Zoran Milanović oko isplate plaća zaključivši kako svima njima pa i njemu plaću daju porezni obveznici.

Komentara 26

BO
bonn
15:41 15.06.2010.

Predsjednik je uz radnike jer zna da bi se porezi morali povećati kako bi budžetski korisnici zadržali sva prava koja imaju. Pozivam radnike da ne potpisuju, jer time sebi garantirano smanjuju ionako male plaće.

SP
Spezispezi
13:10 15.06.2010.

Trebali su sindikati staviti na referendum da svima plaća bude kao Bill Gatesu, pa da to svi na referendumu izglasamo i uživamo. Ovako samo će neki uživati privilegije, božićnice, regrese, uskrsnice itd., dok će drugi biti sretni ako budu imali radno mjesto s bilo kakvom plaćom, a očekuje nas do konca godine još barem 50 000 radnih mjesta manje.

PI
Pippo9
14:53 15.06.2010.

Sidikalne vođe neće ništa postići jer vlada i premijerka ulažu goleme napore kako bi poboljšali i olakšali život i rad građana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije