Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roba za teroriste?

Dosad najkontroverzniji WikiLeaks: Popis ključnih objekata

Julian Assange
AFP
06.12.2010.
u 09:28

Neki se pitaju što je WikiLeaks postigao objavljivanjem ove kontroverzne informacije

Internet stranica WikiLeaks objavila je, kako se ocjenjuje, dosad možda i najkontroverznije podatke iz diplomatske prepiske između američkih veleposlanstava i Washingtona, javlja BBC.

WikiLeaks je objavio popis objekata i ustanova diljem svijeta za koje SAD smatraju da su od ključnog značaja po američku sigurnost.

State Department je u veljači 2009. godine zatražio od svih svojih veleposlanstava da naprave popis svih objekata čije bi razaranje moglo ugroziti američku nacionalnu sigurnost. Na popisu su stotine naftovoda, plinovoda, tvornica, satelita i drugih infrastrukturnih instalacija čije bi razaranje, kako vjeruju američki diplomati, izazvalo maksimalnu štetu za američke nacionalne interese.

Na popisu se, recimo, nalazi plinovod na zapadu Sibira koji je opisan kao "najvažniji na svijetu".

Britanski list Times zato postavlja pitanje bi li ovaj popis mogli iskoristiti teroristi kao svoje potencijalne mete, posebno ako su ih SAD označile kao iznimno važne.

Neki se pitaju i što je WikiLeaks postigao objavljivanjem ove informacije.

Ključne riječi

Komentara 23

MM
Mladen Miletić
10:50 06.12.2010.

Neki se pitaju i što je WikiLeaks postigao objavljivanjem ove informacije. Istinu !

Avatar Chicha
Chicha
18:09 14.12.2010.

Procenite sami, ovaj video objasnjava sve!! Sex, Lies, Iran, Israel and WikiLeaks http://www.youtube.com/watch?v=7TheJPboU4c

OB
-obrisani-
10:42 06.12.2010.

Kontroverzan, mon Q. Berlusconi je ženskar, Sarko je autoritaran, Gaddafi putuje u pratnji cicate Ukrajinke, Erdogan je islamista, Putin je autokrata, Iran je fašistička država, i tako redom. Gornje smo znali i bez Wikileaksa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije