Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanader pod istragom

DORH zatražio Sanaderovo privođenje, on napustio Hrvatsku!

sanader, sabor, flaster (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/6
Autori: Anita Malenica, Ivanka Toma, Božena Matijević
09.12.2010.
u 10:30

U Sabor je stigao zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta, potvrdili su iz kabineta predsjednika Sabora

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec iza podneva je potvrdio da je Ivo Sanader napustio zemlju, točnije da je prešao hrvatsko-slovensku granicu.

Sanader je granicu prešao u Volkswagen "bubi" koja je vlasništvo mlađe kćeri Brune. Time si je sam stvorio još jednu osnovu za određivanje pritvora, a to je opasnost od bijega.

DORH zatražio od Sabora skidanje imuniteta
Državno odvjetništvo podnijelo je zahtjev Saboru za skidanje imuniteta saborskom zastupniku, bivšem premijeru Ivi Sanaderu, potvrdili su iz kabineta predsjednika Sabora, no kako je dokument kvalificiran, nisu željeli komentirati. Kako neslužbeno doznajemo, DORH je zatražio i Sanaderovo privođenje.

Ivo Sanader napustio je svoj dom u Kozarčevoj ulici u Zagrebu danas u 10.45 sati. U crnoj Opel Vectri otišao je u nepoznatom smjeru, a naknadno se otkrilo da je već napustio državu prešavši granični prijelaz Breganu, do kojeg ima samo desetak minuta vožnje od Zagreba. 

>>Milanović: Za komentar pitajte na drugoj strani Markova trga

Josipović: Očekujem pravedan postupak

– Pravna država radi svoj posao. Ono što želim i očekujem je da se protiv gospodina Sanadera, pa i svakog drugog u ovoj državi, provede zakonit i pravedan postupak – komentirao je predsjednik Josipović.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najprije je kazao da nema nikakvog komentara te samo dodao da je to vjerojatno zahtjev DORH-a, što je zakonita procedura. Na novinarski upit smatra li da će najnovija vijest vezana uz Sanadera odmoći HDZ-u na idućim izborima, Bošnjaković je uzvratio:

– Mislim da to neće odmoći HDZ-u.

Bajić bez komentara

Državni odvjetnik Mladen Bajić pak samo je kratko uzvratio:

– Ništa ne mogu kazati, doslovce ništa.

Predsjednik Nacionalnoga antikorupcijskog vijeća Željko Jovanović izjavio je da misli kako je na Međunarodni dan borbe protiv korupcije ovo jedna dobra vijest.

– Smatram da na taj način uskočka vertikala pokazuje da radi svoj posao – istaknuo je Jovanović.

Novi predsjednik Transparency Internationala Hrvatske Nikola Kristić na ovu je temu kazao:

– Ako je to DORH napravio, onda možemo biti uvjereni da za to ima dobar razlog te da su sve ove medijske priče imale podlogu. TIH pozdravlja svako razotkrivanje korupcije pa i ovo na najvišim razinama.

*Veliki specijal na 30 stranica o bijegu Ive Sanadera čitajte sutra u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Sanader je granicu prešao u Volkswagen "bubi" koja je vlasništvo mlađe kćeri Brune. Time si je sam stvorio još jednu osnovu za određivanje pritvora, a to je opasnost od bijega.
Ključne riječi

Komentara 392

OB
-obrisani-
11:44 09.12.2010.

upravo si dobila moj glas premjerko

11
110usorska
12:07 09.12.2010.

Gotov je !!!

DU
Deleted user
11:35 09.12.2010.

Hvala ti Boze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije