Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Kad sam prvi puta pao u školi"
Povratak na članak

Đorđe Balašević će održati predavanje osječkim srednjoškolcima i studentima

Predavanje je organizirano u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera, Studentskim zborom osječkog Sveučilišta te Poljoprivrednim fakultetom.

Komentari 2

CR
crocro
14:13 02.09.2014.

Ja nemam ništa protiv gospodina iz Srbije. Ali koliko vidim on je osoba koja će po prvi puta održati jedno predavanje srednjoškolcima i studentima na temu važnosti ekukacije. Koliko ja znam i mi u Hrvatskoj imamo ljudi koji su se teško školovali ali ipak uspješno završili željeno školovanje. Đorđe je samovoljno napustio školovanje jer nije htio učiti, pa je shvatio da bez škole ne može krenuti na životni put. Ali mi imamo puno mladih osoba koje imaju želju školovati se i koji su itekako imali želju školovati se, ali zbog teških okolnosti u kojima su se našli, nisu imali dobre uvjete za školovanje. Ali volja za obrazovanjem bila je jača pa su uz sve muke i teškoće i razne probleme na putu školovanja isto tako nastavili i završili školovanje. Zašto netko od tih osoba ne bi održao predavanje i pokazao kako se uz volju može pohađati školovanje, za razliku od Đorđa koji nije imao volju i školovanje napustio. Dakle trebalo bi pokazati primjer ne napuštanja školovanja, već primjer kako se i uz teške uvjete i volju može završiti školovanje. Samo se sjetimo kako su pojedina djeca i mladež u našim razaranim gradovima za vrijeme nametnutog obrambenog domovinskog rata pohađali školovanje. Oni bi imali štošta reći kada bi im se ukazala prilika za predavanjem, ali takvu priliku ne može dobiti tko god.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.