Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potez srpske vlade

Dopuštenu granicu aflatoksina u mlijeku povećali 10 puta

mlijeko
Damir Špehar/PIXSELL
28.02.2013.
u 19:02

Prema novim pravilima dopušteno će biti 0,5 mikrograma po kilogramu, a srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao je da sve nadležne zdravstvene ustanove smatraju da taj potez neće ugroziti zdravlje građana Srbije.

Vlada Srbije povećala je dopuštenu granicu aflatoksina u mlijeku za deset puta, donosi RTS. Srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao je da su se odlučili vratiti na pravilnik otprije dvije godine kojim su bile dozvoljene desetostruko veće koncentracije aflatoksina, točnije 0,5 mikrograma po kilogramu te da sve nadležne zdravstvene ustanove u toj zemlji smatraju da takav potez neće ugroziti zdravlje građana Srbije.

– Iz Ministarstva zdravlja, Instituta Batut i Vojno-medicinske akademije smo dobili identičan odgovor da nema znanstvenih dokaza da postoji razlika po zdravlje građana u vrijednostima 0,5 ili 0,05 mikrograma aflatoksina u mlijeku – rekao je Knežević, donosi RTS. 

>> Pitanja i odgovori: Što trebate znati o aflatoksinu!

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Idler 3
Idler 3
19:22 28.02.2013.

Ja i dalje ne kužim neke stvari koje nam (istovremeno) nitko nit ne pokušava pojasnit. Ionak ne pijemo prirodno neg "obrađeno" mlijeko pa samim time: 1) kaj je s produktima te "obrade" kakvi su vrhnje, jogurt, mlječni namaz, sir.... 2) kakav je to sastojak kad ga ne "ubija" termička obrada ? 3) kaj je u cijeloj priči s dobavljačima stočne hrane il morti nema veze žnjimi ?

NE
Neoprijedeljena
19:22 28.02.2013.

Ako je U Americi dozvoljena granica aflatoksina 0,5 mikrograma po kilogramu, sta se onda mi pravimo pametni. Hvala bogu na pametnoj odluci srpske vlade da se usklade sa Americkim propisima.

NE
Neoprijedeljena
19:20 28.02.2013.

Do pre dve godine znao se zakon. Onda demokrate donele novi pravilnik i granicnu vrednost aflatoksina umanjile 10 puta. Da se uskladi sa regulativima drugih zemalja, ne razmisljajuci o posledicama. Dosli novi izbori i nova vlast. Demokrate otisle u opozicijuu i izvadile iz levog dzepa ono sto su same skrojile. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije