Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općeopasna radnja

Dopredsjednik DVD-a nagovarao kolegu da podmeće požare

požar, vatrogasci
Arhiv VL
04.02.2010.
u 11:33

Duje B. nagovorio je Franu L. da u ljetnim mjesecima 2008. i 2009. podmetne ukupno 13 požara u kojima je nastala šteta procijenjena na 16 i pol milijuna kuna.

SPLIT - Policija sumnjiči dopredsjednika Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Slatine Duju B. (27) da je nagovorio svog kolegu vatrogasca DVD-a Slatine Franu L. (20) iz Splita da podmetne 13 požara u kojima je nastala materijalna šteta procijenjena na 16 i pol milijuna kuna.

U srpnju, kolovozu i rujnu 2008. godine podmetnuo je devet požara na Čiovu, a još četiri u ožujku, srpnju i rujnu prošle godine.

Vozilom ili motociklom dovezao bi se do makadamskog puta gdje bi upaljačem na nekoliko mjesta zapalio suhu travu uz put.

Obojica su privedena istražnom sucu koji im je odredio 30 dana pritvora. Frane L. (20) prijavljen je zbog teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, a Duje B. zbog poticanja na počinjenje djela.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Čaruga
Čaruga
13:49 04.02.2010.

Pa nasa drzava je majka za budale, jos nam samo sponzori fale pa budu jos napredniji. Pravosudje i kazne su totalno sranje pa cega onda da se boje, vecina tih idiota i onako nema puno sta da izgubi ako i odu na koju godinu zatvora, vrate se pa opet sve iz pocetka.

OB
-obrisani-
11:54 04.02.2010.

Neš ti vjesti,pa to rade mnogi,pogotovo ako usput ide i prenamjena zemljišta

CR
crocro
13:24 04.02.2010.

One koji se zapošljavaju u vatrogastvu, policija treba izvršiti detaljne i dubinske provjere kandidata, jer bi se možda izbjeglo da se zapošljavaju vatrogasci piromani. To će odgovarati za toliku nanesenu štetu ovoj ispaćenoj zemlji. Dugogodišnji zatvor je najmanje što imm se može dogoditi, jer ne bih rekao da imaju nešto vrijedno čime bi nadoknadili štetu. Tragično. žalosno i najviše sramotno da nam vatrogasci podmeću požare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije