Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHLAĐENJE

Donat stigao do Hrvatske, u Gorskom kotaru padao snijeg

snijeg
Foto: ilustracija
1/2
12.05.2014.
u 07:39

Snježna granica ponegdje se spustila na samo 700 metara nadmorske visine

Hladna fronta ciklone Donat stigla je do Hrvatske, prenosi Crometeo.hr. Izražen pad temperature zraka prvo je u nedjelju predvečer zahvatio Zagorje i Međimurje, gdje se temperatura spustila na samo 8 do 10°C, dok je u obližnjem Zagrebu još bilo 20°C, a u dijelovima Slavonije do 25°C. Širenjem fronte, tijekom večeri zahladilo je i cijeloj unutrašnjosti, Gorskom kotaru, te dijelu Like i sjevernog Jadrana.

Crometeo.hr navodi kako se kasno navečer izoterma od 0 Celzijevih stupnjeva u Gorskom kotaru spustila blizu 1.000 metara nadmorske visine pa je kiša prešla u snijeg u višim predjelima. Snijeg je sredinom noći ponegdje padao sve do autoceste, osobito na područje Ravne Gore. Snježna granica ponegdje se spustila na samo 700 metara nadmorske visine, što je prilični nisko za ovaj dio godine.

Nevrijeme je ostavilo trag u Zagrebu. Čitatelj nam je poslao fotografiju srušenog stabla na stepenicama između Cmroka i Naumovca.

>> Sljedeći tjedan olujni sjeverni vjetrovi i snijeg u planinama

Komentara 4

Avatar R2D2
R2D2
08:56 12.05.2014.

Molim poštedite nas izvješća hobi meteotologa iz Crometa, kojima je najveći dojam svakoj kiši ili naoblačenju dati neko glupo ime.

GI
gismund
11:02 12.05.2014.

dosta s bedastim izmišljanjem imena za svaku kišu koja dođe do nas! ameri možda i imaju razloge za tako nešto zbog siline i velikih šteta koje im naprave, ali kod nas to zvuči bedasto i smiješno!

DE
Dejan1000
12:06 12.05.2014.

Bolje i ovako hladnije nego da bude vruce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije