Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPUNIO PRVO OBEĆANJE
Povratak na članak

Donald Trump potpisao ukaz o ukidanju Obamacarea

Predsjednički dekret o ukidanju zdravstvenog osiguranja za 20 milijuna Amerikanaca mora još potvrditi Kongres u kojem većinu imaju Republikanci

Komentari 38

Avatar R & I
R & I
12:10 21.01.2017.

Samo zelim vidjeti kako ce gradjani Hrvatske reagirati kada ostatak Hrvatske imovine predje u ruke osiguravajucuh kuca i kada se osiguranje bude trazilo za sve i svasta. Trumpu i republikancima je u interesu da njihove poreze i osiguranja placaju srednjiji sloj gradjana kako bi onio iste obveze, poreze i osiguranja sebi smanjili ili ne placali. Donald trump nije platio porez od 1997 godine, imao je nekoliko bankrota i kao osoba koja vara na poreznim karticama nema moralno pravo oduzimati gradjanima nesto sto im je omoguceno da imaju regularnim putem. Nazalost, moji dragi Hrvati nece nikada progledati svojim ocima i razmisljati svojom glavom.

VL
Avatar Krapinski Čovjek
Krapinski Čovjek
11:14 21.01.2017.

Američko zdravstvo je dvostruko skuplje od francuskog i dvostruko neefikasnije. Ovime će postati još skuplje i još nedostupnije. Praktički potpuna i besplatna zdravstvena njega je dostupna svima u Francuskoj. U Americi je zdrastvena njega bila dostupna srazmjerno dubini džepa. Obamama je svojim zakonom liječenje učinio nešto dostupnijim siromašnijim. No, Trump svojim potpisom u najboljoj maniri Superhika otima liječenje siromašnima i vraća ga bogatima. Osnovni problem američkog zdravstva je da je ono u rukama osiguravajućih korporacija koje sebi osiguravaju ekstra profite na uštrb ne samo siromašnih nego i na račun kvalitete života.

VL
MA
marsovac
11:54 21.01.2017.

ukidanje zdravstvenog osiguranja za 20 mil. Samo ruski trolovi i maloumnici mogu taj potez slaviti.....Da ne zaboravimo za ove koji u forumu slave,......kako bi bilo da vas izbacimo iz zdrastvenog osiguranja.

VL
Avatar istovari
istovari
10:46 21.01.2017.

I američkim vojnim veteranima crno se piše...

VL
Avatar Propaganda
Propaganda
10:53 21.01.2017.

11 million ostalo bez zdravstvenog osiguranja e to je dobar početak za kraj SAD.

VL
DU
Deleted user
10:15 21.01.2017.

treba se i u hrvatskoj ukinuti socijala i zdravstveno radnosposbnima ˙(neradnicima)

VL
Avatar quousque tandem
quousque tandem
12:02 21.01.2017.

Ironično je što su za Trumpa glasali pretežno stariji, siromašniji i niže obrazovani građani, dakle upravo oni koji imaju najviše koristi od Obamacarea. Prvi potez njihovog novog predsjednika bio je da svojim glasačima ukine zdravstveno osiguranje - a oni mu još i plješću na to? A dobro, dobili su što su zaslužili, zlobni ljudi bi rekli da je to prirodna selekcija na djelu. Ali još su mi nevjerojatnije licemjerje naših komentatori koji tom potezu plješću iz sigurnosti hrvatskog zdravstva - kladim se da se baš takvi najglasnije bune kada trebaju nadoplatiti 10 kn za lijek...

VL
CP
Cviet Prigorja
09:57 21.01.2017.

Obama, džaba si mračio.

VL
Avatar Krapinski Čovjek
Krapinski Čovjek
09:45 21.01.2017.

Superhik na djelu!

VL
DU
Deleted user
11:35 21.01.2017.

Zanimljivo,oni koji podržavaju ukidanje većih prava u zdravstvu,vrište da ovdje kod nas imaju pravo na besplatno zdravstvo.Tipični naši licemjeri.

VL
DU
Deleted user
12:04 21.01.2017.

Primjećujem da svi rado diskutiraju o tuđim problemima. Umjesto da Hrvate interesira koje posljedice ima nova politika u SAD na Hrvatsku ekonomiju. To je čak važnije nego politički faktor. Jer ako se poveća carina na uvoz EU produkata, np. auta iz njemačke, onda nema ni Poljaka na hrvatskoj obali. Poljaci su prvi koji će ostati kod kuće. Kapacitti se jednostavno smanje. A da ne govorimo sad o Hrvatskom izvozu. A Putin još uvijek živi od EU. Tek će sad vidjeti kako mu globalizacija nedostaje. A u Siriji mu nestalo zraka...

VL
PR
propalismoFranjoskroz
12:20 21.01.2017.

Uh sto bi volio da se kod nas uvede Americki sistem zdravstva, da ne mozes ni na hitnu otici bez 1000 kuna da vidim onda ove ljubitelje trumpa

VL
DU
Deleted user
11:54 21.01.2017.

Cilj je bio da svi amerikanci imaju mogućnost zdravstvenog osiguranja. Sad nemaju više tu mogućnost i to je sve. To nema ništa s Putinom i slično. A ovo što je potpisao je samo znak da osiguranja mogu odbiti osiguravati ljude koji to još uvijek žele, jer novi zakon još nije tu. Ali ta tema ne interesira Hrvatsku niti EU.

VL
DU
Deleted user
11:34 22.01.2017.

Ti su radilii i zarađivali dok su drugi bili na 1.liniji i borili se za ovu zemlju.A sad bi dijaspora odlučivala o tome kako i šta u Hrvatskoj.Što niste poslali sinove,braču i očeve kad toliko volite Hrvatsku.Ne,nego dok je drugi krvario ja sam poslao neku pinku,a danas kad zbog tih istih imam nekretninu u Hrvatskoj e onda njima treba sve ukinuti.Za sve vas koji ste slali lovu umjesto se došli boriti vrijedi isto kao i za djecu tajkuna i političara - papčine! A papci nam sigurno neče dogovoriti šta i kako,jer če proči kao i oni preko Drine.

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
10:55 21.01.2017.

Trumpe imaš punu podršku hrvatskih lažnih invalida i branitelja!

VL
Avatar lvan12
lvan12
10:12 21.01.2017.

Sve što ne valja treba mijenjati... Pa tako i narcisoidni nazvan zakon obamacare...

VL
Avatar tetina
tetina
15:35 21.01.2017.

Nakon što je Donald Trump jučer prisegnuo kao 45. predsjednik SAD-a, sa službenih stranica Bijele kuće istog trena su nestale poveznice i sadržaji vezani za LGBT pokret, klimatske promjene, zdravstvenu skrb te građanska prava.

VL
DA
danijelrukavina4
10:13 21.01.2017.

Kapital ispred čovjeka "u punom sjaju". Zar nije simptomatično da je prva odredba bila da se ukine zdravstvena skrb za sirotinju koja nema lovu da si plati zdravstveno. I to ukidaš postojeći zakon, a nemaš već sada pripremljen bolji zakon. Mislim da su Amerikanci mogli puno bolje startati. Tu "lovu" koja im kako ovim potezom tvrde da im "curi", mogli su naći na "puno boljim mjestima" ( što nisu zakonom ograničili bonuse za menadžere recimo ). Ali, što me uostalom briga. Njihov problem. Ovako, čini mi se da ih je papa Franjo "pročitao" od prve, čestitajući im na inauguraciji.

VL
Avatar MarkoNBB
MarkoNBB
09:59 21.01.2017.

Ironično je što su od Obamacarea najveću korist imali upravo republikanski birači iz crvenih država. Ne znaš što si imao dok to ne izgubiš.

VL
CP
Cviet Prigorja
10:20 21.01.2017.

Najmlađi primatelj mirovine za sudjelovanje u NOB-u ima 14 godina. Do kojeg koljena antife nasljeđuju mirovinu?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.