Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuo istragu
Povratak na članak

Donald Trump: 'Ne treba nam kineski čelik'

Američki predsjednik naredio je istragu vezanu za uvoz jeftinog čelika iz Kine

Komentari 3

Avatar nekakav
nekakav
12:28 21.04.2017.

tek kad kineski čelik bude počeo padati po glavama amerikanaca (od bombi, naravno), moći će se govoriti o tome da kineski čelik predstavlja ugrozu američkoj sigurnosti. ako je satnica kineskog radnika stopu manja od satnice američkog radnika (karikiram), onda istii proizvodi iz amerike i iz kine ne mogu imati istu cijenu. to se inače zove konkurentnost, da bi više zaradio, radnika moraš što manje platiti. trump to jako dobro zna. a baš se amerika usrećila zadnjim predsjednicima, svi su dirnuli u ustaljene načine poslovanja, vanjske politike, međunarodnih odnosa. i ni jedan nije iz toga poboljšao položaj amerike. baš suprotno. eto, mirotvorac obama pobio više ljudi od busha, zadužio zemlju više nego svi prije njega zajedno. trump je opasnost koju sad nije moguće sagledati u cijeloj veličini. brodovi mu plove prema s koreji, pa malo australiji, pa opet na koreju....

VL
AA
aabbcc
12:32 21.04.2017.

Nesto pametno od Trumpa i morati ce vise poraditi doma ako hoce da imaju, proizvedu kvalitetni čelik.

VL
Avatar TheJack
TheJack
15:49 21.04.2017.

Nije u pitanju placa americkog radnika. I celik, i vozila se mogu lako naraviti i u SAD, po kompetitvnoj cijeni prema kineskoj, ali burza i imaoci dionica bi se morali odreci dijela profita.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.