Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Don Kaćunko održao predavanje novinarima i svećenicima

Don Kaćunko: Moj blog je moja virtualna župa

kaćunko
Arhiva VL/Marko Čuljat
07.11.2009.
u 13:34

- Blog sam otvorio na nagovor prijatelja iz novinarskih krugova. Ubrzo je nastala prava ludnica. Dnevno je bilo i po tisuću posjetitelja. Neki su to nazvali mojom virtualnom župom.

GOSPIĆ – U sklopu obilježavanja desete obljetnice Gospićko-senjske biskupije koja će biti iduće godine i ovogodišnje svećeničke godine u gospićkom ordinarijatu održan je susret novinara i svećenika s biskupijskog područja. Raspravljalo se o suvremenim mogućnostima komuniciranja i učešću svećenika.

- Blog sam otvorio na nagovor prijatelja iz novinarskih krugova. Ubrzo je nastala prava ludnica. Dnevno je bilo i po tisuću posjetitelja. Neki su to nazvali mojom virtualnom župom. Na poziv redakcije Večernjeg lista prešao sam na njihovu internet stranicu. Kako sam imam i po 1500 posjeta dnevno postala je to virtualna biskupija. Teško mi je opisati što sam sve proživio. Bio sam šokiran brojem mladih koji prate moj blog, ali i internet. Zaprepašćujuća je količina negativnih reagiranja. Jedno sam vrijeme čak želio i odustati, ali su me blogeri spriječili od dezerterstva, pa i oni koji su me pljuvali – uvodno je rekao don Anđelo Kaćunko, vikar gospićke župe gdje se skrasio nakon Vojnog ordinarijata u Zagrebu.

Prema riječima Don Bloga, blog je izvrsna prilika za razbijanje dosade, ali i šansa za razvijanje kulture dijaloga.
- Popuštanje od straha od pljuvanja na blogu bilo bi kao odustajanje od korištenja noža prilikom jela zato što je netko nekoga ubio nožem. Treba ići dalje, govoriti svoje ideje, svako svjetlo razbija tamu, svaka poruka djeluje – rekao je Kaćunko.

Bilo je pro et kontra stavova i mišljenja o modernim načinima komuniciranja. Izražen je strah od negativne reakcije korisnika, ali prevagnulo je pozitivno iskustvo svećenika koji koriste internet čak i za sazivanje mladih na Sabor biskupije da se ne šalju pozivi poštom.

- Velike su to mogućnosti, samo ne smijemo dozvoliti da nas zarobe. Trebamo ih koristiti – istakao je msgr. mr. Tomislav Rogić, zadužen za rad s mladim vjernicima.

- Radio je nekada bio sredstvo informiranja, a to je danas internet koji treba koristiti jer to traže ljudi. Najviše se traži lokalna informacije iz župe i biskupije iz stare domovine, slušaju se mise – rekao je Roko Radočaj, urednik Prvog hrvatskog radio programa koji se emitira u Wollongongu nedaleko Sidneyja u Australiji gdje ima 2500 Hrvata.

Posjetite blog don Anđelka Kaćunka - Don blog

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:51 07.11.2009.

Ovaj je karikatura HOMO SAPIENSA i strava od covijeka. Sve ono lose sto crkva sadrzi oslikano je u licu jednog bezveznjakovica ... pljuc!

Avatar jura-100
jura-100
14:24 07.11.2009.

Bio je i ostao ridikul - i nije baš na čast ni crkvi ni vjeri...

PO
poduzetnik
14:28 07.11.2009.

Ako se Crkva ne ogradi od ovakvih, onda ce se narod ograditi od Crkve. Procitaj ovo Bozanicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije