Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori 2013.

Don Ivan Grubišić ide u utrku za splitsko-dalmatinskog župana

ivan grubišić,portal
Patrik Macek/PIXSELL
18.02.2013.
u 13:16

Umirovljeni svećenik bit će nositelj lista za Gradsko vijeće Splita i Županijsku skupštinu

Don Ivan Grubišić kandidirat će se za splitsko-dalmatinskog župana. Bit će nositelj lista za Gradsko vijeće Splita i Županijsku skupštinu, a unatoč velikim izgledima koje mu daju ankete u utrku za gradonačelnika Splita – neće.

– Senat Saveza za etičku i građansku Hrvatsku sastat će se krajem tjedna, a ja sam im se voljan staviti na raspolaganje ako me odluče kandidirati za župana – izjavio nam je don Ivan Grubišić.

– S obzirom na sve što se događalo, odlučio sam ne kandidirati se za gradonačelnika Splita nakon rasula koje vlada u gradu i velike rupe u proračunu. Neka je krpaju i izvlače se stranke koje su je i napravile – poručio je don Grubišić i zaključio da mjesto župana također znači križ.

– Je li lakši od križa gradonačelnika Splita, vidjet ćemo. Križ je, sigurno – zaključio je Grubišić koji će nakon 20 godina neprekinute vladavine pokušati skinuti HDZ s vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Oni će najvjerojatnije u utrku za župana sa Zlatkom Ževrnjom, uspješnim načelnikom općine Dugopolje.

Što se tiče SDP-a, oni svog kandidata još nisu objavili. Javna je tajna da su don Ivanu Grubišiću nudili zajednički izlazak na izbore i mjesto župana ako on podrži njihova Ivu Baldasara u utrci za gradonačelnika. Don Ivan odbija mogućnost predizborne koalicije s nekom strankom, ali politički kuloari nagađaju kako nije isključeno da je dogovor već postignut i da SDP neće imati kandidata za župana, a Savez za građansku Hrvatsku neće kandidirati gradonačelnika Splita. No, je li tako, tek ćemo vidjeti. 

>> U Splitu sve ovisi o don Grubišiću, Kerumov rad ocijenjen dvojkom

Komentara 30

OB
-obrisani-
13:30 18.02.2013.

Ovaj raspop nije uspio u namjeri osnivanja župe u Saboru, u matičnu biskupiju ne može se vratiti radi neposluha, izmiče mu grad Split, pa se okrenio županiji. Tamo će sigurno "dobro" proći, naročito na tom terenu gdje ljevičari i onako jedva prolaze prag. Ne znam tko te savjetuje, no moj ti je prijedlog otiđi do nadbiskupa, ispričaj mu se i ispovjedi, zatraži oprost i povratak u mirovinu. Sve drugo za tebe je egzibicionizam i ludost!

AN
Android
13:35 18.02.2013.

Jeli ovaj uopće zna što hoće?

NE
NebitanTJ
14:14 18.02.2013.

Hahahahaha....lajk za komentar da će don Grubi bit možda i trener Hajduka. Svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije