Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPLJANJE POTPISA

Don Grubišić odustao od izbora za Europarlament zbog diskriminacije

'21.02.2013., Zagreb - Sjednica Sabora RH nastavljena je raspravom  o zakonu o zastiti zivotinja. Ivan Grubisic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
15.03.2013.
u 11:47

Don Grubišić nije siguran što točno želi, budući da je Večernjem listu, na dan kada je predsjednik Josipović objavio da će izbori biti 14. travnja, izjavio kako odustaje od izlaska na europske izbore jer nema vremena prikupiti 5000 potpisa

Don Ivan Grubišić ipak odustaje od izlaska na izbore za Europski parlament, iako je za danas bio najavio konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti svoju listu kandidata. Don Grubišić očito nije siguran što točno želi, budući da je Večernjem listu, na dan kada je predsjednik Ivo Josipović objavio da će izbori biti 14. travnja, izjavio kako odustaje od izlaska na europske izbore jer nema vremena prikupiti potrebnih 5000 potpisa. U međuvremenu je valjda ipak odlučio prikupiti ih, da bi u četvrtak navečer opet odustao.

– To je prvo znak protesta protiv nejednakosti pred zakonom jer političke stranke, za koje je pitanje koliko imaju članstva, a i Savez za građansku i etičku Hrvatsku koji ima više od 2500 članova, moraju skupiti 5000 potpisa da bi išli na izbore za Europski parlament. To je diskriminacija, oni ne moraju imati ništa osim stranačke iskaznice i idu. To je jedan razlog zašto ne idemo, drugo, nemoguće je jer su izbori blizu i do ponedjeljka u ponoć treba predati listu i potpise, mi to ne možemo skupiti. Razlog odustajanja nije to što nemamo kvalitetne ljude nego zato što smo stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na političke stranke – pobunio se don Grubišić koji je ponovno kritizirao i odluku predsjednika da se izbori za Europski parlament i lokalni izbori održavaju odvojeno ustvrdivši kako je to trošenje novca "uludo".

– Na izbore će izaći mali postotak birača, a pretpostavljam da bi za lokalne izbore moglo izaći do 40 posto, što bi diglo prosjek pred Europom. Ovako trošimo uzalud 80 milijuna kuna i smanjit ćemo broj izlazaka na birališta, ali ni u jednom ni u drugom slučaju to za Hrvatsku nije dobro – zaključio je don Ivan Grubišić.

>>Duje Draganja kandidat za dožupana na listi Ivana Grubišića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije