Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje je novac

Domljan: Mesić mi je predao ček, ali zlatnine se ne sjećam!

Žarko Domljan
ARHIV VL-A
25.11.2011.
u 23:45

Domljan je sve iznose koji su donirani za obnovu Sabora zapisao u bilježnicu koja se, kako tvrdi, nalazi u arhivi Hrvatskog sabora

Žarko Domljan, bivši šef Sabora, potvrdio je da mu je bivši predsjednik Mesić jednom ili dvaput, ne sjeća se dobro, donio ček na iznos od 40.000 do 50.000 australskih dolara koji je bio namijenjen obnovi Sabora. Iako Mesić u izjavi za Slobodnu Dalmaciju tvrdi da je Domljanu predao i 15 do 20 zlatnih predmeta koje su mu, kao i ček, dali australski Hrvati, Domljan tvrdi da zlato nije primio.

– Mesić zaista nije lagao. Sjećam se čeka, ali zlata ne. Je li zlato predao nekome drugome, ne znam, ali meni nije – tvrdi Domljan. On je pak sve iznose koji su donirani za obnovu Sabora, koja je trajala od 1994. do 2000. godine, zapisao u bilježnicu, koju je pohranio u arhivi Hrvatskog sabora.

– Uz moj potpis u toj su bilježnici i potpisi dviju ovlaštenih osoba. Čak smo ljudima koji su donirali više od 50 dolara za obnovu Sabora slali zahvalnice – rekao je Domljan. Mesića su, podsjetimo, prozvali australski Hrvati i upitali gdje su završili čekovi koje su mu donirali. Mesić je pak odgovorio da se jedan ček od 30.000 australskih dolara zagubio u "muvingu", a da je drugi u iznosu od 50.000 dolara predao Domljanu, tadašnjem šefu Sabora.

Ključne riječi

Komentara 94

DU
Deleted user
23:56 25.11.2011.

budući da se radi o ratnom profiterstvu-nema zastare! neka gospoda izvole odgovarati! skupo nas je koštao taj njihov \"muving\" . . fuj

HP
hps
00:13 26.11.2011.

mecic u zatvor kad to bude bit će mi drugi rođendan

BI
billynik
00:28 26.11.2011.

Glavni meštar na ovim prostorima je Mesić a svi drugi su sitne ribe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije