Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpun pad

"Dominique Strauss-Kahn napada kao uspaljeni majmun"

Dominique Strauss-Kahn
Reuters
16.05.2011.
u 17:25

Francuska spisateljica Tristiane Banon tvrdi da je 2002. bila žrtva pohotnog bankara i političara Dominiquea Straussa-Kahna. Čovjek koji vodi organizaciju s proračunom od 900 mlrd. $ odveden na DNK vještačenje

U ponedjeljak ujutro na svim TV postajama zgranuta Francuska prvi je put mogla vidjeti svog nesuđenog budućeg predsjednika kako ga newyorški policajci u lisičinama izvode iz pritvora. Umjesto turneje po EU zbog financijski posrnulih Portugala i Grčke, direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn odveden je u nedjelju poslijepodne iz policijske postaje u Harlemu u bolnicu na forenzičke pretrage za izdajničkim tragovima DNK i tjelesnim ozljedama kojima bi se eventualno dokazao subotnji pokušaj silovanja sobarice u hotelu Sofitel na Times Squareu.

Čovjek koji od 2007. vodi instituciju s proračunom od 900 milijarda dolara potom je u ponedjeljak imao zakazano ispitivanje pred sucem. Nešto prije, u nedjelju, 32-godišnja sobarica prepoznala ga je na policiji kao seksualnog napasnika. DPA, AFP i Reuters prenijeli su izjave njegovih branitelja da će se Strauss-Kahn od optužbi “svim silama” braniti kao “nedužan”, a da tome namjerava pristupiti ozbiljno pokazuje i to što je u odvjetnički tim angažirao Benjamina Brafmana, čovjeka koji je u nemilim pravosudnim situacijama zastupao i Michaela Jacksona.

DPA je jučer poslijepodne prenio vijest s Radio Monte Carla, koji se poziva na navodnu izjavu odvjetnika Strauss-Kahna, da je on u inkriminirano vrijeme bio na ručku sa svojom kćeri. U Francuskoj u međuvremenu šefu MMF-a na naplatu dolazi sva karma iz proteklih godina života. BBC je prenio najavu 31-godišnje Tristane Banon da će ga tužiti za pokušaj silovanja tijekom intervjua iz 2002. Zašto ga prije nije prijavila objašnjava Guardian, citirajući njezinu majku Anne Mansouret, francusku aktivistkinju Strauss-Kahnove Socijalističke partije, da je to tada smatrala samo neprimjerenim ispadom.

O seksualnom napadu T. Banon je javno progovorila još 2007. na TV-u kada je Strauss-Kahnovo ime cenzurirano. Opisala je da se ponašao kao “uspaljena čimpanza” te da se oslobodila tek nakon što ga je silovito udarila. Čim je u subotu pukla vijest o uhićenju Strauss-Kahna, mediji su se prisjetili i seksualnog skandala iz 2008. s kolegicom u MMF-u Piroskom Nagy. Šef MMF-a poslije se ispričao zbog “pogrešne prosudbe”, njegova sadašnja supruga Anne Sinclair opisala je to kao “jednonoćnu aferu”, no P. Nagy uskoro je napustila MMF spominjući zlostavljanje osoblja.

Unatoč svemu, Strauss-Kahnova supruga izjavila je u nedjelju za AFP da i dalje “ni jedne sekunde nije povjerovala u optužbe o napastovanju”. S druge strane, tako siguran u njegovu nevinost nije apsolutno nitko iz političkog života Francuske. Francuski socijalisti imaju velik problem jer je Strauss-Kahn trebao biti njihov predsjednički kandidat na izborima 2012. Posljedice trpe i financije EU jer je riječ o šefu MMF-a, snažno angažiranom tijekom financijske krize. Euro je tako zabilježio pad od 6%.

Ključne riječi

Komentara 36

OB
-obrisani-
17:41 16.05.2011.

tip se zamjerio braći softverašima đudaškim, isitm onima koji us sredili Kromvela, Robespjera, Hitlera, Sadama, Sandija, Gadafija..........

OB
-obrisani-
17:44 16.05.2011.

Joj ovo postaje ko prava sapunica, sada još čekamo jedno desetak djece iz kojekakvih ljubavnih afera i cirkus je kompletan.

OB
-obrisani-
18:37 16.05.2011.

3000 dolara jedna soba za jednu noc u tom hotelu na racun sirotinje! Kud ces goreg silovanja!? Ja ni za pet godina ne mogu toliko usparat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije