Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobna Nova godina

Dolores: Bili su bliski. Za ubojstvo ne postoji motiv

'04.01.2013., Zagreb - U stanu na drugom katu stambene zgrade u Ogrizovicevoj 34 na staru godinu ubijen je Vedran Tomas. Za ubojstvo je osumnjicen njegov brat Miroslav Tomas. Photo: Davor Puklavec/PIX
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/3
29.03.2013.
u 17:06

Iako se pisalo o sado mazo odnosu u kojem je trio živio u pretresu stana policija nije našla nikakve rekvizite za te namjene osim ružičastih lisica.

Miroslavu Tomasu (32), optuženom da je u noći na Novu godinu u stanu u kojem su zajedno živjeli na zagrebačkoj Trešnjevci usmrtio brata blizanca Vedrana, produžen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a odluku je donijelo sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Mijenjao fakultete

U Remetincu je otkako je uhićen zbog sumnje da je u brata zario nož, a uslijed zadobivenih ozljeda Vedran Tomas je preminuo. Istražni zatvor mu je ukinut u odnosu na opasnost od utjecaja na svjedoke jer je Vedranova djevojka Dolores D., koja je živjela s njima u stanu i koja je s njima slavila Novu godinu ispitana već nekoliko puta, a zadnji put opširan iskaz dala je prošli tjedan. Jedino što je pak Tomas da sada rekao bilo je da je nevin i da nije ubio brata.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužnicu protiv njega podiglo je u petak, a tereti ga se za ubojstvo. Prema navodima optužnice, M. Tomas tereti se da je V. Tomasa ubo nožem u lijevu stranu prsnog koša, uslijed koje ozljede je Vedran Tomas preminuo. Najmanja predviđena kazna za to je pet godina zatvora. Motiva za ubojstvo, međutim nema.

Prema pričama upućenih Miroslav Tomas živio je neobuzdano, danju je radio kao urednik lifestyle rubrike u jednom časopisu, a noću je tulumario po zagrebačkim kafićima opijajući se i drogirajući se sintetičkim drogama do besvijesti. Znao se, tvrde oni koji ga poznaju, “betonirati” s rakijama i pivama. Za razliku od njega, Vedran je bio povučen, osjetljiv, tip osobe koji je promijenio nekoliko fakulteta, niti jedan nije završio, nigdje nije radio, a dane je provodio na kauču pušeći marihuanu.

Gotovo se ni s kim nije družio. Njegova djevojka nakon ubojstva izjavila je da policija nije pronašla motiv ubojstva jer ga naprosto nema.

Pretres stana

Sigurna je da ga Miroslav Vedrana nije ubio namjerno i uvjerena je da se radilo o nesretnom slučaju.

– Bili su vrlo bliski i nije imao nikakvog motiva da to učini. Policija ga nema ni danas niti će ga imati jer motiv ne postoji – rekla je.

Kobne noći ona je ispalila hitac u stanu kako bi Miroslava natjerala da nazove Hitnu pomoć za brata. Iako se pisalo o sado mazo odnosu u kojem je trio živio u pretresu stana policija nije našla nikakve rekvizite za te namjene osim ružičastih lisica.

>>'Ne znam zašto je ubio Vedrana. Nikakvih orgija u stanu nije bilo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije