Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međugorski fenomen: Kardinal Schönborn dosad najvažniji velikodostojnik u Gospinu svetištu

Dolazak bečkog nadbiskupa u Međugorje – znak iz Vatikana?

međugorje
Medjugorje.hr
30.12.2009.
u 22:21

Član Kongregacije za nauk vjere Christoph Schönborn moli se s ovisnicima koji se liječe u Međugorju

Bečki nadbiskup kardinal dr. Christoph Schönborn stigao je u višednevni posjet Međugorju! U 28 godina međugorskog fenomena još se nije dogodio važniji posjet nekog crkvenog velikodostojnika tome mjestu u Hercegovini u kojemu se, prema kazivanju šestero vidjelaca, ukazuje Blažena Djevica Marija. Premda je riječ o privatnom hodočašću, austrijski kardinal nije zatajio svoj dolazak.

Novogodišnja misa
Naprotiv. Već prvi dan sastao se sa župnikom fra Petrom Vlašićem i njegovim suradnicima, služio je misu za njemačke hodočasnike, jučer je održao predavanje, a večeras u ponoć služit će misu za mlade. K tomu, u razgovoru s novinarima potpuno otvoreno priznaje istinitost međugorskih ukazanja izjavljujući kako je “u Međugorje došao upoznati Gospu”!

Doznajemo također da se sastao i s međugorskim vidiocima Ivankom Ivanković-Elez, Marijom Pavlović-Lunetti i Mirjanom Dragićević-Soldo, a boravi u zajednici Cenacolo u kojoj se liječe ovisnici o teškim drogama. Nadbiskup moli i druži se s ovisnicima, među kojima je navodno i jedan njegov rođak.

Što za Međugorje znači ovaj posjet, bit će jasnije znamo li da je bečki nadbiskup jedan od najuglednijih teologa i da je član vatikanske Kongregacije za nauk vjere. Vrlo je zanimljiv i znakovit podatak da je on “ljubljeni kardinal” poglavara Katoličke crkve, pape Benedikta XVI.

Papin miljenik
Dobri poznavatelji vatikanskih odnosa kažu da papa Ratzinger ima veliko povjerenje u svoga miljenika i učenika Schonbrona te da s njime telefonski razgovara barem jedanput na dan. Upravo zbog toga nametnulo se pitanje nije li austrijski kardinal u Međugorje došao po nalogu Svetoga Oca ili pak u svojstvu člana vatikanske komisije koja bi trebala ispitati vjerodostojnost međugorskog fenomena.

U potonju je špekulaciju teško povjerovati, ali je posve sigurno da će bečki nadbiskup o svemu što je u Međugorju vidio i čuo detaljno izvijestiti Papu. Sudeći po svemu, protivnici Međugorja tim izvještajem neće biti zadovoljni.

U Međugorje svake godine dolazi približno milijun vjernika, no službena Crkva još ne priznaje nadnaravnost Gospinih ukazanja.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
23:28 30.12.2009.

Vatikan ce priznati i vraga samo treba dobro platiti. ako ne platis, vjecno ces goriti u paklu.

DO
dobravila
23:36 30.12.2009.

U Međugorju je uvijek prekrasno ! Kao i u čitavoj Hercegovini !

SI
sinkić
23:35 30.12.2009.

ko vjeruje hercegovcima.........haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije