Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotova u ožujku
Povratak na članak

Dogovorena strategija reforme javne uprave

Dokument koji bi trebao biti gotov u ožujku sadržavat će tri ključna poglavlja – pojednostavljenje procesa upravljanja, struktura zaposlenih te reforma samog sustava javne Uprave

Komentari 9

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:55 24.02.2015.

...jesu li propisali font i veličinu slova u javnoj upravi... tako da svaka nova uprava ne uvodi nova pravila... mijenja logo, uvodi roza slova ili svijetlo siva - koja se ne vidi niti kada je toner nov...

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:55 24.02.2015.

...jesu li dokinuli političko kadroviranje...

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:03 24.02.2015.

Hm, dobro je vječni sindikalist Ribić nanjušio u kom grmu leži zec, nakon godina njuškanja na državnim jaslama. Ima dr,pr, mr, sci, ko korova u kukuruzu u zapštenoj Slavoniji. Svi oni imaju stotine projekata koji se svode na otkrivanje koja je lijeva, a koja desna ruka. I tako do kraja svog radnog i životnog puta u državnoj upravi, a onda spavanje u prvom redu HAZU, ako nemaju inkontinenciju, pa sjede straga. A za stručnog referenta vulgaris, s kojim bi radili, borba nekoliko doktora krvava je i teška i ide do istrebljenja, referentića vulgarisa, naravno. I onda doktori zaključe da ne mogu ništa učiniti, jer nema tko upaliti svjetlo u znanstvenoj tami i pustiti vodu da se iz određenih prostorija ne osjeća stalno taj neugodan miris, za kojeg nitko ne zna od čega dolazi. Ali to smo mi hrvatići je bo ti nas.

VL
TH
than
10:38 24.02.2015.

Bas lijepo sto su se svi dogovorili, sto znaci da od toga nema nista.

VL
MU
Mukowsky
09:12 24.02.2015.

Kad je Josipović predlagao reformu javne uprave onda je dobio nogu od Milanovića. Zato je izgubio predsjeničke izbore jer je Milanovićeva podrška bila s figom u džepu. Sada Milanović gura reformu, ali opet na krivi način. Reforma javne uprave moraa biti provedena u konsenzusu na saborskoj razini. Radi se o fundamentalnoj reformi i novoj predsjednici bi bilo pametno na toj temi započeti svoj mandat. Ona jedina može posjesti za isti stol sve čelnike relevantnih političkih stranaka, vlade, sindikata, poslodavaca i stručnjaka. Države se danas ne vode tako da vladari primaju izaslanstva podanika. Države se vode na projektnom principu, a za to treba imati projekte i znanje o njihovom realiziranju.

VL
OS
osica
12:30 24.02.2015.

državna uprava je puna nestručnih podobnih ljudi, a za to odgovornost snosi vlast. Ne možete napredovati jer kriterija osim podbnosti nema, morate raditi za podobne neznalice i šutiti. Ako prigovorite nogomet. Dok god se u državnoj upravi bude plaćala samosamo diploma, iza koje često puta ne stoje znanje, kompetentnost za rad u upravi, kao ni trud da se to svlada nema pomoći. Opća anarhija, nedosljednost i neznaje,i kiririki plaće za one koji rade, isto za one koji ne rade, a nešto veće za podobne neradnike koji šute.

VL
Avatar comparator
comparator
08:30 24.02.2015.

Reforma bez HDZ-a !? Neće moći ove noći !

VL
DU
Deleted user
09:09 24.02.2015.

Kaj god! To će biti još jedna reforma kojom se neće reformirati ništa. Koliko god to zvučalo paradoksalno, svima paše sadašnja prevladavajuća negativna selekcija o kojoj je govorio V. Ribić. Zaposlenima ona paše jer ne moraju učiti i truditi na poslu, a tzv. menadžmentu, koji uglavnom čine stranački uhljebi, zato što je svjestan toga da je intelektualno potkapacitiran i da se ne bi mogao nositi za zaposlenima kad bi oni bili imalo kompetentni u čemu. I tu se zatvara začarani krug.

VL
DU
Deleted user
11:27 24.02.2015.

Nerado, moarm se ložiti s Ribićem. Ne smao du državnoj upravi, već svagdje gdje država ima svoje prste, država kadrovira. Zapošljavaju se pododobni, a ne stručni. Pa je struktura zaposlenih grozna (Ribić), a kvalitete nema. I država, skupa sa svojimm firmama jednostavno ne može naprijed.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.