Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američko Ministarstvo

Dodik na američkoj 'crnoj listi': Trumpova administracija potvrdila sankcije predsjedniku RS-a

03.02.2017.
u 20:10

Dodiku je u siječnju također uskraćena viza za putovanje u SAD gdje je planirao sudjelovati u nekima od svečanosti upriličenim u povodu inauguracije Trumpa za novog američkog predsjednika

Nova američka administracija potvrdila je sankcije koje su u siječnju nametnute protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog kršenja Daytonskog sporazuma i organiziranja nezakonitog referenduma u rujnu prošle godine, proistječe iz ažuriranog popisa što ga je u petak objavilo američko ministarstvo financija.

Dodikovo ime među osobama koje su pod kaznenim mjerama Trumpove administracije u petak se na mrežnim stranicama američkog ministarstva financija pojavilo zajedno sa skupinom iranskih državljana i tvrtki koji su se našli na američkoj "crnoj listi" zbog novih raketnih proba koje je proveo Teheran.

Dodiku su na temelju sankcija izrečenih 17. siječnja nametnute mjere zamrzavanja imovine u SAD a svim američkim građanima i tvrtkama zabranjeno je da s njim posluju.

Dodiku je u siječnju također uskraćena viza za putovanje u SAD gdje je planirao sudjelovati u nekima od svečanosti upriličenim u povodu inauguracije Trumpa za novog američkog predsjednika.

Dodik je te sankcije opisao kao "osvetu odlazeće američke administracije" izrazivši očekivanje kako će one biti ukinute čim Trump dođe na vlast no ta se njegova prognoza pokazala pogrešnom.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
20:18 03.02.2017.

Ja sam to i prije pricao ,americka politika se ne mijenja znatno sa promjenom prjedsednika.Neki su imali velike snove a tek je pocelo razocarenje.

Avatar biro
biro
21:20 03.02.2017.

E sad ce seselj biti razocaran a toliko je pozivao srbe u Americi da glasaju za Trumpa 😂

Avatar biro
biro
21:17 03.02.2017.

Pa zar nije Trump prijatelj srba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije