Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD DANAS NA SNAZI

Dobre vijesti za vojnike: MORH povećao naknade, pogledajte nove iznose

Požega: Predsjednik Milanović na svečanoj prisezi 39. naraštaja ročnih vojnika
Ivica Galovic/PIXSELL
14.09.2023.
u 16:45

Odluka o novim iznosima naknada za posebne oblike rade u službi kao i novi iznosi naknada za stanovanje, stupanju na snagu od četvrtka 14. rujna, ističu iz Ministarstva obrane RH.

Ministarstvo obrane RH (MORH) povisio je pripadnicima Hrvatske vojske (HV) naknade u terenskim uvjetima i naknade za stražarsku službu i sada one iznose 27 eura neto, dok subotom, nedjeljom, blagdanima i ostalim neradnim danima te naknade iznose 32 eura neto.

MORH je izvijestio u četvrtak da su povećane i naknade za dežurstvo te sada iznose 20 eura neto, odnosno vikendom, blagdanima i ostalim neradnim danima 25 eura neto. Uz to, iz MORH-a poručuju da su za 50 posto povećane i naknade za stanovanje. Konkretno, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Osijeku naknada za stanovanje sada iznosi 480 eura neto (iznosila je 319 eura neto), dok u Vukovaru, Vinkovcima, Požegi, Varaždinu, Karlovcu, Sinju i Benkovcu iznosi 340 eura neto (iznosila je 226 eura neto).

Odluka o novim iznosima naknada za posebne oblike rade u službi kao i novi iznosi naknada za stanovanje, stupanju na snagu od četvrtka 14. rujna, ističu iz Ministarstva obrane RH.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Izjava premijera Andreja Plenkovića nakon sjednice

Ključne riječi

Komentara 6

JR
Jr48
20:48 14.09.2023.

I ovo nije nikakvo povećanje plaća ovo je izbjegavanje povećanja plaća jer ove naknade koristi samo manji dio ljudi a i potroše ih na najam stana tako da to povećanje NIJE. Zna se što je povećanje ono bruto plaće i neto na kraju a ovi dodaci i naknade to nisu.

PO
Portugal
11:08 15.09.2023.

Hvatanje za slamku!Loše plaće kao i sami uvjeri rada!Čak i da dođe do povećanja teško će tko doći u vojsku! Previše je tu svega lošeg da bi se radio takav posao.Tko je prošao i vidio sve,zna o ćemu pričam.Ministar i ovi politički generali dobro se trebaju zamisliti gdje sve ovo vodi.Neka pitaju tatu Pleter šta on misli o svemu.Prvi ministar nije zaslužio da bude na takvoj funkciji,a vojska samo ispašta!

Avatar 365dias
365dias
20:14 14.09.2023.

u ovakvim državama uvijek je dobro pred izbore povećati plaću vojsci... nikad ne znaš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije