Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jurio u posjet

Bandića za manje od 4 sata dovezli u Mostar, majka se dobro oporavlja

bandić
Stojan Lasić
19.05.2013.
u 22:14

U sobi intenzivne njege zagrlio je majku koja je, nakon što se probudila zbog bljeskanja fotoaparata, tek progovorila: "Lijepo moje zlato". Pitao ju je kako je, a ona mu je odgovorila da se bolje osjeća.

Za manje od četiri sata gradonačelnika Milana Bandića, koji je uvjerljivo slavio u prvome krugu lokalnih izbora za Zagreb, pratnja je dovezla do majke Blagice Bandić koja se zbog srčanih tegoba nalazi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u više od 500 kilometara udaljenome Mostaru.

Bandićeva 83-godišnja majka imala je ozbiljne komplikacije, a tijekom jučerašnjeg izbornog dana u jednome trenutku bila je životno ugrožena jer je fibrilacija atrija, odnosno iznimno ubrzan rad srca prijetio fatalnim ishodom.

U sobi intenzivne njege zagrlio je majku koja je, nakon što se probudila zbog bljeskanja fotoaparata, tek progovorila: "Lijepo moje zlato". Pitao ju je kako je, a ona mu je odgovorila da se bolje osjeća.

Bandić se u pratnji mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića i Joze Bogdana, vlasnika širokobriješkog giganta, tvornice za preradu aluminija FEAL, pola sata zadržao u razgovoru s majkom.

Dežurne je liječnike pitao za njezino zdravstveno stanje te se zanimao postoji li potreba da je prevezu na liječenje u Zagreb, na što su oni odgovorili da to nije potrebno te da ima sve uvjete za oporavak. Bandić je u svome stilu, nakon izlaska iz intenzivne njege samo poručio da ujutro mora biti u Zagrebu te je sjeo u Mercedes. Pred njim je još jedna duga i besana noć, začinjena uspjehom na izborima i vijestima iz mostarske bolnice.

Majka Blagica stabilno

Samo zahvaljujući hitnoj reakciji iskusnog internista dr. Darka Kondže iz Gruda Blagica Bandić, majka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, preživjela je ozbiljne srčane komplikacije koje su počele u subotu, a u nedjelju su je životno ugrozile.

Po navodima iz Odjela kardiologije trenutačno stanje nije zabrinjavajuće. Hospitalizirana je u Mostaru i pod nadzorom je liječnika. Kako su istaknuli iz mostarske bolnice, Blagica Bandić stigla je iz Pogane Vlake, u kojoj živi, u 15-ak kilometara udaljeni Dom zdravlja u Grudama i bila je loše, u jednome trenutku čak i životno ugrožena.

Dr. Kondža je odmah počeo s terapijom, nakon čega se stanje počelo postupno stabilizirati. Premještena je hitno u bolnicu u Mostaru u kojoj je zadržana na promatranju. Iz bolnice u Mostaru objasnili su da je žena imala fibrilaciju atrija, odnosno iznimno povećanje broja otkucaja srca koji je premašio 160 u minuti, dok je normalno stanje između 60 i 70. Bandićev dolazak u mostarsku bolnicu očekuje se oko jedan sat poslije ponoći. 

>>Bandić: Mama mi je na samrti, idem za Mostar

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije