Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na staromodan način

Dobre duše čiste snijeg i spašavaju stare i nemoćne seljane

niskopodni vlak
Foto: Ottone Novosel
1/2
27.02.2013.
u 09:40

Jürgen Hienz i njegov konj Michel svakog jutra, nakon što snijeg noću u bijelo zavije seoske putove, posebno izrađenim plugom čiste snijeg kako bi prije svega starije i nemoćnije seljane oslobodili teškog posla lopatom

Seoce Elchweiler u njemačkoj pokrajini Rheinland-Pfalz ima dvije dobre duše koje njegovim stanovnicima zimi pomažu u čišćenju snijega. Jürgen Hienz i njegov konj Michel svakog jutra, nakon što snijeg noću u bijelo zavije seoske putove, posebno izrađenim plugom čiste snijeg kako bi prije svega starije i nemoćnije seljane oslobodili teškog posla lopatom. Seljani su oduševljeni i svaki put kad Jürgen i Michel sa svojim plugom prođu kroz selo, izazivaju oduševljenje.

Jürgena ne smeta ni to što se, da bi od snijega očistio seoske ulice, zimi uglavnom mora ustajati ranom zorom. Sve mu to predstavlja veselje, a osim staromodnog pluga, koji je izradio po planovima svog djeda, u poslu se ne libi koristiti ni moderne tehničke uređaje.

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
10:36 27.02.2013.

u hrvatskoj je takovo nešto nezamislivo morao bi najprije da nabavi 15 dozvola i da dokaže da se negdije i konj može posrati morao bi imati i direktora i upravni odbor i onda to sve prijaviti na državni proračun i i na konc izlazi komisija dali se to može delati i onda vrhunac svega dače se sve da se izradi ekpertiza i na konzu dobiva se dozvola ali je več došao august saga nema više snijg ali ostaje direktor i upravni odbor i dobivaju plaču iz proračuna i na koncu nezna ni jedan zašto je upravni odbor i direktor ali dalje dobivaju plaču

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije