Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA VIŠE ODLASKA U POŠTU, FINU...

Dobra vijest za građane: U ovoj policijskoj upravi izrada dokumenata može se platiti izravno na šalteru

Policija pozvala građane da zamijene istekle osobne iskaznice kako bi se izbjegle gužve
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
16.01.2024.
u 12:36

Plaćanje naknade na šalterima obavlja se na bezgotovinski način putem POS uređaja s bankovnim karticama

Policijska uprava osječko-baranjska uvela je veliku novost koja će razveseliti brojne građane. Naime, izrada osobnih dokumenata odsad se može plaćati karticom direktno na šalterima na kojima se podnosi zahtjev za novi dokument. 

– Obavještavamo građane da naknadu za izradu osobnih dokumenata ne moraju više plaćati u poštanskim uredima, putem internetskog bankarstva ili u FINA-i, već da to mogu učiniti na šalterima na kojima se podnose zahtjevi za izradu dokumenta u sjedištu Policijske uprave osječko-baranjske, kao i u svim postajama u Osječko-baranjskoj županiji, koje imaju Upravne poslove, odnosno u kojima se obavljaju poslovi izdavanja dokumenata (osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, poslovi oružja, dozvole boravka, boravišne iskaznice) – objavila je osječka policija. 

VEZANI ČLANCI: 

Plaćanje naknade na šalterima obavlja se na bezgotovinski način putem POS uređaja s bankovnim karticama. Na području osječko-baranjske županije u ovim se postajama može platiti izrada dokumenta bankovnim karticama na šalteru: PU osječko-baranjska u sjedištu, PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac, PP Đakovo, PP Belišće i PP Našice. 

Uz zahtjev za izradu osobnog dokumenta mora se priložiti i dokaz o uplati troškova izrade, a građani su većinom to dosad činili odlaskom u poštu ili putem internetskog bankarstva. U Osječko-baranjskoj županiji sada to više neće morati činiti ako posjeduju bankovnu karticu, a kakva je situacija u drugim policijskim upravama, upitali smo Ministarstvo unutarnjih poslova te ćemo odgovor objaviti kada ga dobijemo. 

VIDEO Što nam donosi 2024. po pitanju plaća i mirovina? Umirovljenici se mogu veseliti 1. siječnja

Komentara 3

NE
NervozniPoštar
13:43 16.01.2024.

Čudo neviđeno.

UM
Umjereni
14:10 16.01.2024.

Jesmo li mi federalna država??? MUP bi valjda određenu novost trebao uvesti na čitavom području RH, a ne samo u jednoj županiji.

ST
starigrad
13:34 16.01.2024.

Pa hvala Bogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije