Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško ozlijedio lunu

Dobio tri mjeseca zatvora zbog bacanja psa kroz prozor

pas
Igor Kralj/PIXSELL
19.12.2012.
u 21:59

Kada mu je trudna supruga rekla da ga napušta, bacio je kujicu kroz prozor, a žena mu je rekla da nije normalan i otišla

Kada mu je trudna supruga to jutro 17. rujna lani na odlasku iz stana u svađi kazala da ga ostavlja, Tomislav S. (26) bacio je kroz prozor s trećeg kata zgrade njihovu pekinezericu Lunu. Zbog mučenja životinje – bacanja Lune kroz prozor, koja je pri padu teško ozlijeđena – Tomislav S. morat će odležati iza rešetaka tri mjeseca. 

Tako glasi presuda zagrebačkog Županijskog suda, koji je ovaj put iskoristio zakonsku mogućnost, što rijetko čini, i nepravomoćnu novčanu kaznu Tomislavu S. preinačio u zatvorsku. U međuvremenu mladić i njegova nevjenčana supruga su se pomirili i žive zajedno s djetetom, a Luna se još nalazi u skloništu za životinje. Tog rujanskog jutra lani nakon što se posvadio s nevjenčanom suprugom koja je bila u osmom mjesecu trudnoće Tomislav S. je, prema presudi, bacio njihovu kujicu kroz prozor zgrade na nogostup i otišao spavati! 

Pekinezerica Luna ležala je u lokvi krvi, a njegova trudna nevjenčana supruga prošla je kraj životinje, pogledala je i otišla ne pruživši joj pomoć. Prije toga je, prema svjedočenju stanara, s ceste doviknula Tomislavu: “Ti nisi normalan!”. Luna je ležala na asfaltu oko sat vremena, nakon čega ju je policija, koju su pozvali zaprepašteni stanari, odvezla u Gradsko sklonište za napuštene pse - Dumovec. Optuženi mladić se nije raspitivao za teško ozlijeđenog psa u skloništu, uz kojeg je, branio se, više bila vezana njegova supruga, što mu je sud ocijenio otegotnim. Na sudu je tvrdio da mu je to jutro pas zapravo ispao kroz prozor. Do prozora je došao, branio se, misleći da će mu se supruga vratiti kada ga vidi s Lunom u naručju. 

Nepravomoćno je bio kažnjen s 12 dnevnih dohodaka odnosno s 2175 kuna, no drugostupanjski sud je tu kaznu postrožio na zatvorsku.

>>Melody bačena u smeće i ostavljena da ugine

Komentara 5

NE
Neba
22:20 19.12.2012.

Daleko preblaga kazna, ali bolje i to nego uopce nista. Treba uvesti neku regulativu tko smije imati psa. Ovakvima dozivotna zabrana posjedovanja bilo kakve zivotinje.

TO
Toni50
13:08 20.12.2012.

Napokon da jedna normalna poštena presuda; idiotu koji krivicu svoje ludosti iskaluje na nedužnoj životinji . Ja bi mu do još tri mjeseca više; zbog opasnosti da je pas pao nekom dijetetu na glavu mogao je poginuti ili mu vrat slomiti ....

OB
-obrisani-
22:13 19.12.2012.

Normalno nije ni jedno od njih... Ona proci pored jadnog psica i ne pomoci ,oboje je trebalo kaznita ne samo njega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije