Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši policajac

Dobio sedam mjeseci zatvora jer se bombom štitio od provalnika

provala bomba
Goran Stanzl/PIXSELL
07.12.2010.
u 14:35

Pokušavajući spriječiti provale u svoju kuću, na vrata je postavio eksplozivnu napravu koja je eksplodirala 6. ožujka 2008. te teško ranila provalnika Milivoja Štafa (47).

ZAGREB - Mladen Kovačević (44), bivši policajac, nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam mjeseci zatvora zbog općeopasne radnje i nedopuštenog držanja oružja. Prema optužnici, pokušavajući spriječiti provale u svoju kuću, na vrata je postavio eksplozivnu napravu koja je eksplodirala 6. ožujka 2008. te teško ranila provalnika Milivoja Štafa (47).

- Četiri su mi puta provalili u kuću i odnijeli vrijedne strojeve kojima sam zarađivao za život. Zato sam postavio bombu na vrata spavaće sobe. Sada bih najradije kazao da nisam kriv, no svjestan sam da sam odgovoran za ono što se dogodilo - kazao je u svojoj obrani Kovačević.

Objasnio je da policija nije poduzimala ništa da nađe provalnike koji su u Vugrovcu Donjem “počistili” 60 kuća.

- Tog sam dana otišao do susjeda, što je bilo dovoljno da mi lopov uđe u kuću. Nisam čuo eksploziju, a kada sam došao do spavaće sobe, imao sam što vidjeti. Bilo je tragova krvi pa sam odmah pozvao policiju iako sam mogao sve zataškati. No, previše sam se toga u Domovinskom ratu nagledao pa znam cijeniti ljudski život - ogorčeno je govorio Kovačević.

Dao je packu i svojim bivšim kolegama, kazavši da se ništa od toga vjerojatno ne bi dogodilo da su oni napravili svoj posao. Na upit tužitelja objasnio je da za alarm nakon četiri provale nije imao novca, ali i da je nekim susjedima provaljeno nadzornim kamerama i alarmima usprkos.

Komentara 55

CH
chemica
19:40 07.12.2010.

Hoće li ga lopov Milivoj još i privatno tužiti? Ipak, to su teške tjelesne, par stotina iljada ustašica bi trebalo dostajati. Onako, da farsa od države bude potpuna.

Avatar DucMan
DucMan
06:44 08.12.2010.

Više vrijedi sloboda poštenog čovjeka nego život bitange.

ZV
zvonimir13
14:56 07.12.2010.

je nesmije ni svaka šuša postavljat eksplozivne naprave,mogao mu je doci neki prijatelj u posjet i booom!još je malu kaznu i dobio ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije