Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Lipovcu Hrastinskom kod Osijeka nađeno tijelo J. Perčija (61)

Nakon kolinja rukama ugušio prijatelja koji je bježao od batina

privođenje
Marin Franov/Pixsell
08.12.2009.
u 12:26

Čuvara ovaca Josipa Perčija ubio je šest godina mlađi prijatelj s kojim je pio; Iako se sumnjalo je preminuo od premlaćivanja, Perči je ugušen

Brutalno je ubijen 61-godišnji Josip Perči iz Čepina, čije je tijelo pronađeno u krevetu osamljene kuće u predjelu Požarevci u Lipovcu Hrastinskom nedaleko od Osijeka.

Verbalni sukob
Policija je dojavu primila u ponedjeljak oko 17.50 sati, a nesretni je muškarac u lokvi krvi mrtav pronađen u kući na pustari gdje je čuvao stado ovaca. Dva sata kasnije uhićen je 55-godišnji Vinko Krajnović iz Vuke, vlasnik imanja na kojem je Perči pronađen, zbog sumnje da je ubio šest godina starijeg muškarca, inače svoga prijatelja.

Pa iako se u početku sumnjalo da je Perči preminuo od premlaćivanja zbog vidljivih ozljeda po cijelome tijelu, obdukcijom je ustanovljeno da ga je 55-godišnjak ugušio golim rukama. S osječke patologije doznajemo da je imao i teške unutarnje te vanjske ozljede vitalnih organa, ali da je presudno bilo gušenje.

– Na tijelu muškarca pronađene su i višestruke ozlijede ruku, što možemo okarakterizirati kao obrambene ozljede, a imao je i frakturu lubanje – kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer. Ubijeni 61-godišnjak i mlađi muškarac toga su dana bili zajedno na kolinju, a što je bio uzrok njihova sukoba, još se ne zna.

Perči i Krajnović navodno su se prvo verbalno sukobili u osamljenoj kući, a potom je 55-godišnjak u ruke uzeo dršku sjekire i počeo tući svoga prijatelja. Nakon što je brutalno pretučen, Perči je uspio dopuzati do kreveta i leći. No, 55-godišnjak se nije na tome zaustavio, već ga je rukama ugušio i pobjegao. Policija ga je dva sata kasnije pronašla i privela na kriminalističku obradu.

Radio za ubojicu
Inače, 61-godišnjak je na pustari u Lipovcu radio upravo za svoga ubojicu kao čuvar ovaca, a bili su i u krvnom srodstvu, odnosno bratići.

U osječkoj policiji kažu da uhićeni 55-godišnjak do sada nije evidentiran 
kao počinitelj kaznenih djela, a zbog ovog bi kaznenog djela u zatvoru mogao završiti na najmanje pet godina.

Mještani Lipovca Hrastinskog govore da su se njih dvojica bili u dobrim odnosima te da se, koliko su oni znali, nikada prije nisu sukobljavali.

– Josip je uvijek radio štogod je trebalo i svima je pomagao jer mu je trebalo novca s obzirom na to da je vrlo teško živio. Ovdje je godinama čuvao ovce i nikada nismo niti pomislili da bi se ovakvo što moglo dogoditi – kazao nam je jedan mještanin.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar sebastian
sebastian
13:01 08.12.2009.

Ima puno monstruma u Hrvatskoj...!!!

MM
Mladen Miletić
16:27 08.12.2009.

sebastijan istina je samo mala nadopuna za nevjerovati za neshvatiti koliko ih ima ! Ali razlog je u 90% slučajeva sud ne riješava sporove ili sporo , pa se presudi iz očaja ponekada !

MM
Mladen Miletić
16:24 08.12.2009.

Kako znamo od presude prije par dana , starci su daleko jeftiniji manja kazna za penziča-umiručega umirovljenika....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije