Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolivijski dani

Dnevnik legendarnog Chea Guevare objavljen na internetu

Che Guevara
Screenshot
10.10.2012.
u 11:10

Dnevnik je pisan u vrijeme kada je Che Guevara radio na podizanju revolucije u Boliviji, gdje je 8. listopada 1967. godine i ubijen

Uvijek ste željeli pročitati što je u svom dnevniku zapisao jedan od najpoznatijih svjetskih revolucionara Ernesto Che Guevara, a niste imali gdje. Sada je to moguće na internetskoj stranici chebolivia.org na kojoj su objavljeni Cheovi zapisi iz dnevnika koji pokrivaju razdoblje od siječnja do listopada 1967. godine.

Vrijeme je to kada je Guevara boravio u planinama Bolivije, a Carlos Soria Galvarro, na čijoj je stranici objavljen Cheov dnevnik, objasnio je kako se radi o povijesnom dokumentu koji je sada svima dostupan na internetu.

Dnevnik je pisan u vrijeme kada je Che Guevara radio na podizanju revolucije u Boliviji, gdje je 8. listopada 1967. godine i ubijen u zasjedi bolivijske vojske. Do danas je ostalo nerazjašnjeno tko je izdao Guevaru, no najsnažnije su sumnje koje vode prema kubanskom vođi Fidelu Castru koji je u Cheu i njegovoj popularnosti vidio prijetnju za vlastitu poziciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije