Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIERU KRITIKE
Povratak na članak

Dnevni avaz poručuje: Plenković bi mogao postati novi lider regije

U BiH su svi načelno pozdravili najavu novog hrvatskog premijera Plenkovića kako će europska budućnost susjedne zemlje biti vanjskopolitički prioritet njegove vlade

Komentari 23

DU
Deleted user
13:04 22.10.2016.

Hrvatima je regija Austrija, Madjarska, BiH, Njemačka, Češka i Slovačka.

VL
DU
Deleted user
13:37 22.10.2016.

Šta je to regija i koje države obuhvaća?

VL
DU
Deleted user
13:42 22.10.2016.

Mislim da je jako bitno šta kaže Dnevni Avaz! I da po tome Hrvatska treba graditi svoju vanjsku politiku. Pročitajte sta taj avaz piše o izborima i onome što je proživio Stolac.

VL
Avatar fuzzy
fuzzy
14:48 22.10.2016.

BiH nije država već protektorat penzioniranih birokrata EU. Ne znam kako bi to Plenković trebao među zakrvljenim narodima BiH ostati neutralan kada mu je po Ustavu dužnost da skrbi za interese Hrvata u BiH. Ne znam tko i što im je taj 'Avaz' ali to je zacijelo netko ili nešto što čigledno ima debele veze s islamistima i islamizmom pa ne vjerujem da može Hrvatima i Srbima biti ikakva referenca a kamo li prijatelj.

VL
Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
16:04 22.10.2016.

Jake novine ka i ,vecernji list,za brisat straznjicu hahaha,prvi je novina muslimana bih,a drugi komunista sfh,tribaju i mesica pozvati za pomoc on je vec pokupio sve bosanskosandzacka odlikovanja.naravno za izdaju bosanski Hrvata a sto drugo.

VL
AN
anticenzura
15:03 22.10.2016.

Neka Avaz ne mijesa nasu zemlju u politiku svoje nazovi drzave. Sta ovi zagovaraju kofol jedinstvo Bosne i Hercegovine? Kakvo jedinstvo? Tu zive Arapi i Turci, to je Islamski svijet, oni grade dzamije na svakom pedlju u zemlji, i tu treba strogo paziti da se to ne prosiri na citavu Bosnu i da nam ne koloniziraju narod i druge krscanske narode sto zive na dva pedlja od njih. I naravno treba strogo paziti da oni ne udju u Europsku uniju i NATO pakt i da se sire po citavoj regiji i citavoj Europi. Albanci mastaju o velikoj Albaniji, oni zive u nekoliko drzava, to ce se sve spojiti ako oni udju u EU i citav Balkan ce postati Islamski i siriti se prema Europi. Oni jako mudro sprovode svoju politiku i slijede svoje ciljeve. Arapi i Turci su ih naucili kako se to radi. Vidite da Turcini kupuju sve po Hrvatskoj i po Dalmaciji, njima je cilj okupirati luke, oni su svi isti, oni samo mastaju o Osmanlijskom Carstvu, a i Alija Izetbegovic im je imao iste sizofrenicne ideje. Nas je narod strasno naivan, nista ne znaju o tudjim kulturama kroz povijest i njihovim osvajackim manijama, iako im je narod u Hercegovini bio u kmetstvu pod njihovom cizmom. Kolinda i Plenkovic nemaju sta ici u Sarajevo, nego paziti samo na svoj narod u Hercegovini i braniti njihove interese, a ne Bakirove!!

VL
DI
Diosiario
15:10 22.10.2016.

Zašto dnevni avaz, ako mu je tako stalo do opstanka BiH, ne pita Clintone što oni misle pod "unitarizacijom b osne pod vodstvom muslimana"? Jer to je ideologija koja će sto posto dovesti do novog rata i do nestanka BiH. Tu priču je pokušao Milošević s jugoslavijom i Srbima kao dominatorima, i svi znamo kako je to završilo, sad neki drugi pokušavaju isto s BiH i muslimanima kao dominantnim narodom, i to će opet završiti jednako, jer je to stvar čiste fizike.

VL
BA
bakulušić
14:26 22.10.2016.

Neka ga uzmu sebi, možda im donese mir i slogu. A zbog zemljopisnog položaja može brzo stići u sve dijelove "Regiona".

VL
Avatar Matija22
Matija22
14:24 22.10.2016.

regija može samo biti unutar neke države kao drugi naziv za županije, regije su bile u rimskom carstvu kada je carstvo bilo podjeljeno na regije , kao naziv gubernija koja je bila administrativno-teritorijalna jedinica u ruskom carstvu tako je bila naziv regija i u rimskom carstvu

VL
DU
Deleted user
16:58 22.10.2016.

kako ovi avazlije imaju bahatosti reci hrvatskom premijeru da mora biti neutralan??! neka gledaju svoja posla i rješavaju pitanje arapskih ilegalaca oko sarajeva umjesto da govore našem premijeru da ne smije štititi interese Hrvata u bih!!

VL
TR
trolokva
22:06 22.10.2016.

haha a sto bi drugo bosnjacko glasilo pisalo nego u interesu muslimana pa nece valjda pisati o interesima Hrvata,pa ono kao ako plenkovic bude radio u interesu bosnjaka bit ce lider,a ako bude raditi suprotno bit ce jeltiga agresor,ma nemojte molim vas..

VL
DU
Deleted user
16:03 22.10.2016.

ma, da...pustite coveka da prvo postane lider Hrvatske

VL
CR
crocro
16:59 22.10.2016.

Hrvatska nikada nije definirala ili imenovala skup država koji se naziva nekakva "regija" u kojoj se regija nalazi između ostalih i Hrvatska. Hrvatska se očito sama svrstala u regiju kojoj je ona "rubna članica". A to znači ako je Hrvatskaa rubna članica onda sve zemlje sjeverno i zapadno nisu članovi takoztvane regije, već bi regija bila počevši od Hrvatske pa sve istočno i južno do određenih daljina. A te daljine su Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Albanija. Da li je to normalno, naravno da nije normalno. Kada je koji političar definirao regiju u kojoj je Hrvatska u centru prstena, pa uz imenovane zemlje sastavni dio regije nabrojali Italiju, Austriju, Sloveniju, Mađarsku. Ako to nije prirodno, onda neka političaru konačno degfiniraju regiju imenom i prezimenom kako bi konačno saznali koje države čine našu regiju. Predsjednica RH je istaknula da više neće Hrvatsku svrstavati u nekakav "region" već da je Hrvatska u jugozapadnoj Europi. I ona to radi i nikada nije spomenula zapadni Balkan ili nekakav "region". Ja očekujem da i današnja aktualna vlast učini isto i distancira se od pojma zapadni Balkan, jer je Hrvatska doista u samom središtu Europe i kolijevka Europske kulture. Dakle, sami sebe trebamo pozicionirati u novom svjetlu, a ne se svrstavati na nekavu periferiju civiliziranog svijeta, odnosno kao krajnju točku duboko balkanskih država. Da li je to teško reći za europskim stolom?

VL
RT
ribaric.tomislav
19:45 22.10.2016.

bravo za plenkovica

VL
KS
Ksantipa
16:09 22.10.2016.

Ne samo te regije, nego Europe!

VL
MM
m.muharremi
13:23 22.10.2016.

Problem je Srbija i srednjovekovni nacin razmisljanja u toj zemlji.Kad se ukroti srbija i u BiH bit ce bolje.Rival g.Plenkovicu je g.Vucic koji neporazenin snagama iz zadnjih ratova ex jugoslavuje minira demijratske procese na stetu sigurnosti regije u Makedoniji ,Albanijij , Kosovu ,C.Gori i BiH s ciljem da on bude faktor "stabilnosti " regije te demokratske tokove regije usmjeri prema inreresima njegive hegemonisticke srbije.Uostalom sto je trebala g.Vucicu nekakva "srpska lista " na Kosovu pod 100 % diktatom beograda. G.Plenkovic to zna i vjerujem da ce dokrajciti to gdje je predsjednik Stipe Mesic ostao

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.