Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Škabrnji

Djevojka prostrijeljene glave pronađena u autu u garaži

škabrnja
Filip Brala/Pixsell
20.02.2010.
u 16:49

Žrtva je imala 14 godina, a kako doznajemo, riječ je o kćeri policajca. Zasad se ne može reći je li riječ o ubojstvu, samoubojstvu ili nesretnom slučaju.

Zadarska policija dobila je dojavu oko 14 sati da je u Škabrnji u automobilu u garaži pronađeno beživotno tijelo 14-godišnje djevojčice K.I. Načelnik kriminalističke policije Policijske uprave zadarske Antun Novoselović na mjestu tragedije potvrdio je da je pronađena u garaži u automobilu s prostrijelnom ranom glave. Očevid je završen u 19.15 sati, no samo nam je rečeno da policija vrši nekoliko obavijesnih razgovora i da će tijekom nedjelje o svojim saznanjima obavijestiti javnost.

Tragično stradavanje 14-godišnje djevojčice potreslo je Škabrnjane koji su jučer sa suzama isticali da su ubojstvo i samoubojstvo isključeni, te da je djevojčica stradala kada je u automobilu navodno marke Yugo u garaži u kući prvog rođaka stradale djevojčice netko od maloljetnika slučajno pucao iz oružja i to navodno iz puške. Policija to nije potvrdila. Škabrnjani su se jučer pitali otkud djeci oružje, a to kako doznajemo, istražuje i policija.

- Ne znamo kako se dogodila tragedija, već samo znamo da su s djevojčicom bili brat, bratić i prijatelj. Čula sam da je nakon tragedije brat od stradale djevojčice pao u nesvijest i da mu je pozlilo - rekla nam je Tina B. rođakinja stradale djevojčice.

Pozvan istražni sudac

– Mogu vam potvrditi da smo pronašli beživotno tijelo djevojčice, no prije dovršetka istrage ne možemo govoriti je li riječ o nesretnom slučaju, samoubojstvu ili ubojstvu. Također ne mogu vam govoriti iz kojeg je oružja nastala rana. Na lice mjesta pozvan je i istražni sudac koji će predvoditi očevid, a mogu vam još potvrditi informaciju da je djevojčica kćerka našeg kolege policajca. Ovo je tragedija – rekao nam je načelnik kriminalističke policije PU zadarske Antun Novoselović i potvrdio nam i informaciju koju smo čuli u Škabrnji da je djevojčica koja je pronađena mrtva u svojoj kući bila i među nekoliko djece koja su prije osam godina stradala od mine u Škabrnji.

Tada je osim nje od mine stradao i njezin brat, danas učenik drugog razreda srednje škole. Škabrnjani su nam rekli da su se djeca dobro oporavljala od te nesreće, a tragedija ih je sve potresla. Mladi Škabrnjani sumnjaju da je četvero mladih pronašlo pištolj te da se tragedija dogodila slučajno. Djevojčica je išla u osmi razred osnovne škole.

– Ovo je strašno što se dogodilo. Bili smo kod kuće, no susjedi su nam rekli kako su čuli pucanj oko 14 sati. Kasnije je došla policija. Ništa se još točno ne zna što se dogodilo, a priča se da je u vrijeme kada se dogodila tragedija s njom bio brat i još dva rođaka - rekli su nam okupljeni Škabrnjani u zaseoku Ivkovići gdje se dogodila tragedija.

Otac bio na poslu

Načelnik kriminalističke policije Antun Novoselović nam je rekao da je otac djevojčice koja je pronađena mrtva, u vrijeme njenog stradavanja bio na poslu. Škabrnjani su u nevjerici jučer ogledavali prema kući gdje se dogodila tragedija, a većina ih je isticala kako su za cijeli događaj doznali od policije i da su šokirani.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
17:38 20.02.2010.

moja sučut obitelji..strasno...

OB
-obrisani-
19:42 20.02.2010.

Moja sućut obitelji i cijeloj Škabrnji. Mjesto je to koje još liječi rane iz rata. Svima bih poručio koji imaju oružje u kući da razmisle o predaji oružja u policijsku upravu.

WO
worldbfree
19:27 21.02.2010.

Vlasniku automatske puške treba suditi za ubojstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije